Ondernemend Friesland nieuws

Frisian Guide Agency zoekt nieuwe gidsen in Friesland

Frisian Guide Agency zoekt nieuwe gidsen in Friesland

Na een druk seizoen voor Friese gidsen start Frisian Guide Agency uit Sneek met de opleiding van een aantal nieuwe gidsen. Deelnemers worden breed opgeleid om groepen uit binnen- en buitenland te begeleiden in heel Friesland. In 2017 vond deze cursus voor de eerste keer plaats, maar inmiddels is gebleken dat er behoefte is aan meer gidsen, in het bijzonder Duitstalige gidsen.

In het jaar van de Culturele Hoofdstad is de vraag naar gidsen enorm toegenomen. Niet alleen naar stadsgidsen, maar ook naar gidsen die groepen door heel Friesland begeleiden, bijvoorbeeld langs een aantal fonteinen, naar het Wadden Center en door het Friese Lanschap. De verwachting is dat de vraag naar gidsen de komende jaren aanhoudt, ook al omdat de riviercruiseschepen uit Duitsland en Zwitserland de Friese havens steeds vaker weten te vinden, de toerist in de Randstad gestimuleerd wordt naar Friesland te komen en we in het Culturele jaar 2018 een goede indruk achter gelaten hebben als provincie.


6 december 2018 gaat een nieuwe cursus van start. De opleiding biedt plaats aan 14 gemotiveerde mannen en vrouwen, die het leuk vinden om een groep gasten te begeleiden tijdens een bus- of vaartocht, een wandeling enzovoorts. Bij de selectie van kandidaten zal speciaal worden gelet op goede beheersing van de Duitse taal.


De cursus bestaat uit een tiental lesmiddagen, om de 2 weken, waarin naast een breed scala aan Friese onderwerpen ook specifieke gidsvaardigheden aan bod komen. Daarnaast worden enkele dagexcursies per bus georganiseerd plus een aantal kortere uitstapjes en enkele Duitse avonden. Van de toekomstige gidsen wordt een grote mate van inzet verwacht tijdens en na de opleiding in kennis vergaren en kennis delen. Een aantal excursies, lesavonden en Duitse avonden staan ook open voor medewerkers van VVV Waterland van Friesland. In de opleiding ligt de nadruk op kennisverdieping, de Duitse taal en hospitality.

 

De eigen bijdrage aan de gidsenopleiding "Gids in Friesland" is € 250,00. Na afronding van de opleiding kunnen deelnemers dit bedrag al snel terugverdienen door hun inzet voor de Frisian Guide Agency. Belangstellenden kunnen zich tot 12 november aanmelden via het aanmeldformulier op de www.frisianguide.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist