Ondernemend Friesland nieuws

Froonacker en Van der Veen & Kromhout publiceren Cyber-/ datarisk ‘infozine’

Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs en Assurantiebedrijf Froonacker investeren de komende jaren sterk in het beheer van cyber- en datarisico’s. Niet alleen voor beide bedrijven zelf maar juist ten behoeve van het advies en ondersteuning richting de klanten.

In samenwerking met de partners van NLG Groep, een verband van onafhankelijke intermediairbedrijven in Nederland, wordt deze maand een informatief magazine uitgegeven met als primaire doel de bewustwording van organisaties en directies te vergroten.

 

Het behoeft geen toelichting meer dat de risico’s van cybercrime en datalekken een enorme weerslag hebben op organisaties, particulieren en de economie. Door de aanstaande wijziging van de Europese privacy wetgeving (GDPR/AVG) worden eisen gesteld aan bedrijven en instellingen verder aangeschroefd en neemt het boeterisico verder toe.

 

De hoogste tijd dus om de bewustwording te vergroten en relaties te informeren. Hiertoe heeft Froonacker met NLG in Van der Veen & Kromhout een partner gevonden waarmee het ‘veelkoppige monster’ op een multidisciplinaire manier kan worden aangepakt. Dat is de enige manier om effectief de risico’s te beperken en de gevolgen, na de openbaring er van, te bestrijden. ‘Bij het voltrekken van een risico is het van belang dat diverse specialisten hun rol pakken. Daarbij moet je denken aan forensische accountants, IT specialisten, privacy advocaten maar ook communicatie deskundigen en cyberschade experts’ aldus Douwe Bergsma van Van der Veen & Kromhout. ‘Maar voorkomen blijft beter dan genezen, dus onderstrepen wij het belang van IT audits zeer’.

 

‘Technische en organisatorische preventie gecombineerd met adequate verzekeringsoplossingen zijn daarbij op dit groeiende risicogebied van levensbelang’ vult directeur Anne Bergsma van Froonacker aan. ‘Het is met cyber- en datarisico’s niet de vraag of je aan de beurt komt, maar wanneer. Je kunt dan maar beter als bestuurder de nodige maatregelen en dekking hebben getroffen om de schade te beperken’.

 

In het informatieve magazine zijn, naast inhoudelijke artikelen van Van der Veen & Kromhout en Froonacker, ook feiten & cijfers, een interview met Aleid Wolfson (voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens AP) en twee concrete cases van cyberrisk verzekeraars AIG en Chubb te lezen. De cases beschrijven recentvoorgevallen schadegevallen door ransomeware en datalekken.

 

Het magazine is te vinden op de websites van Van der Veen & Kromhout en Froonacker.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement