Ondernemend Friesland nieuws

Fryslân Ring verzoekt om openstelling breedbandfonds

Fryslân Ring verzoekt om openstelling breedbandfonds

Coöperatieve Vereniging Fryslân Ring heeft bij de Provincie Fryslân een formeel verzoek ingediend tot het openstellen van het provinciale breedbandfonds. Provinciale Staten besloten drie jaar gele­den tot oprichting van dit fonds voor het realiseren van glasvezel naar zo’n 25 duizend adressen in het buitengebied. Tot op heden heeft het breedbandfonds geen aanvragen in behandeling geno­men en is het gesloten voor aanvragen.

De coöperatie Fryslân Ring heeft het plan om de adressen in het buitengebied van hoogwaardig breed­band te voorzien en wil daarbij gebruik maken van het door Provinciale Staten voor dit doel geoor­merkte bedrag van 60 miljoen euro. Met het uitblijven van de door Gedeputeerde Staten beloofde oplossing in de vorm van de verwerving van aandelen in kabel­exploitant Kabelnoord afgelopen zomer vindt Fryslân Ring het onacceptabel om de betrokken burgers en bedrijven nog langer te laten wachten.

European Broadband Awards
Vorige week eindigde Fryslân Ring als finalist bij de European Broadband Awards in Brussel. De Europese Commissie stelt de coöperatieve aanpak en het resultaat ervan als voorbeeld binnen Europa. De coöperatie vindt het des te meer spijtig dat de Provincie voor een nieuwe aanpak heeft gekozen die vervolgens van uitstel naar uitstel gaat. “Wij worden dagelijks door burgers benaderd die de hoop hebben opgegeven. Maar ook door investeerders en marktpartijen die graag samen met de coöpera­tie de oplossing voor het buitengebied willen vormgeven. Als het breedbandfonds wordt open­gesteld, kunnen wij die oplossing op korte termijn bieden”, stelt Chris Jellema van Fryslân Ring. 
 
Keuze uit providers
Niet alleen met grotere snelheid van handelen wil de coöperatieve vereniging meerwaarde bieden. Ook het aanbod sluit aan bij de wens van de burgers in het buitengebied. Fryslân Ring kiest namelijk voor een commercieel open netwerk waarop meerdere providers in concurrentie hun diensten aanbieden. Van de grote merken tot minder bekende en van alleen internet tot alles-in-één pakket met ook televisie en bellen. Vorig jaar heeft de coöperatie reeds op meerdere plaatsen dergelijke glasvezel­netwerken gerealiseerd. Het openstellen van het breedbandfonds zou Fryslân Ring in staat stellen om de resterende adressen in het Friese buitengebied eveneens van snel internet te voorzien.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement