Ondernemend Friesland nieuws

Geen flexibiliteit? Nee, tegen een baan...

Personeel

59% van alle werknemers zou nu nee zeggen tegen een baan die geen flexibiliteit biedt. Uit het meest recente onderzoek van Regus, de wereldwijde aanbieder van werkplekken, blijkt dat flexibiliteit een zeer belangrijke factor is voor medewerkers. Zij geven aan dat ze een baan die geen flexibiliteit biedt zelfs zouden weigeren. Bijna de helft van de medewerkers meldt dat ze langer in hun vorige baan zouden zijn gebleven als ze de mogelijkheid zouden hebben gehad om flexibel te werken. Dit geeft aan hoe belangrijk flexibel werken is om medewerkers aan het bedrijf te binden.

Minder stress en gezonder

Bijna 40.000 zakenmensen over de hele wereld werden geïnterviewd en uit hun antwoorden bleek dat flexibel werken verrassend veel voordelen biedt. Zo voelen medewerkers die dichter bij huis werken zich uitgeruster en leven ze mogelijk zelfs gezonder, omdat ze minder stress ervaren door files of omdat ze naar hun werk kunnen lopen of fietsen. En misschien nog belangrijker: toegang tot locaties dichter bij huis betekent dat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun gezin en hun vrienden.

 

Belangrijkste bevindingen

  • Flexibele werknemers hebben volgens 78% van de deelnemers aan het onderzoek meer vrije tijd, omdat ze zelf kunnen kiezen waar ze werken en hoeveel werk ze doen.
  • Vier vijfde van de ondervraagden zegt dat flexibele werknemers werk en privé beter kunnen combineren.
  • 69% van de ondervraagden geeft aan dat flexibele werknemers bewuster werken en beter kunnen inschatten of ze gezond leven.
  • Zakenmensen zijn van mening dat flexibele werknemers niet alleen beter uitgerust zijn omdat ze minder tijd kwijt zijn aan vermoeiend woon-werkverkeer (71%), maar dat ze daarom ook gezonder zijn (74%) en vaker naar de sportschool kunnen gaan (76%).
  • Belangrijker nog is dat flexibel werken wordt gezien als een manier om medewerkers meer tijd te laten doorbrengen met hun gezin en hun vrienden (91%). Het is dan ook niet verrassend dat als medewerkers tussen twee vergelijkbare functies kunnen kiezen, 90% kiest voor de baan die de meeste flexibiliteit biedt. 59% gaat zelfs zo ver dat ze nee zouden zeggen tegen een baan die helemaal geen flexibiliteit biedt.

 

Flexibiliteit belangrijk

Flexibiliteit, en met name de mogelijkheid om te kunnen werken op een locatie die dichter bij huis is, worden steeds belangrijker om moderne werknemers te helpen een balans te vinden tussen een hectische baan en hun fysieke en emotionele welzijn." Bedrijven die waardevolle werknemers met de juiste vaardigheden willen aantrekken en behouden, zullen zich dan ook moeten realiseren hoe belangrijk het is om een goede balans tussen werk en privé te bieden. Het is verrassend om te zien hoeveel uiteenlopende voordelen zakenmensen toeschrijven aan dichter bij huis werken: van de mogelijkheid om met de fiets naar het werk te gaan tot langer slapen. Al deze voordelen leiden ook tot een groter bewustzijn en een betere gezondheid, plus meer tijd voor gezin en hobby's.

 

Hoe denkt u er over?

OF is benieuwd hoe Friese ondernemers en werknemers er mee omgaan en er over denken. Stuur uw reactie naar nieuwsberichten@of.nl.

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement