Ondernemend Friesland nieuws

Geen nee te koop bij Datas Kantoor Kompleet

Jan Huisman directeur Datas

In de ruim 25 jaar dat Datas Kantoor Kompleet inmiddels bestaat, is er veel gebeurd. Begonnen met de verkoop van fax- en kopieerapparatuur biedt het nu in drie vestigingen alles wat je op en om de werkplek gebruikt, inclusief soep en koffie. En de rek is er nog lang niet uit.

“Noem mij geen nietjeskoning”, zegt Datas-directeur Jan Huisman. Na een harde lach lijkt hij zich echter te bedenken. Misschien is de geuzennaam zo verkeerd nog niet. Vrijwel alle kantoorbenodigdheden zijn immers bij hem te verkrijgen. Mappen, perforators, stempels, pennen, papier, inktpatronen - en inderdaad ook nietjes. Een klok, EHBO-artikelen of een luchtverfrisser? Ook die zijn op voorraad. 21.000 artikelen in totaal.

 

Zo gegroeid

"Maar zo zijn we niet begonnen", vertelt Huisman. Hij richtte Datas in 1989 op. "Ik was vertegenwoordiger bij Canon Nederland en wilde voor mezelf beginnen. Ik ben gestart met kopieermachines en faxen, maar kreeg al snel de vraag naar papier en andere verbruiksartikelen. En een bureaustoel. Het is allemaal gaandeweg zo gegroeid." De klanten vroegen naar meer omdat ze het geregeld wilde hebben. Huisman noemt het 'one stop shopping'. Met de term 'ontzorgen' heeft hij moeite. "Dat is een enorm cliché geworden de laatste jaren. Maar daar komt het bij ons in feite wel op neer. Ook wanneer iets kapot gaat, staan we klaar. Klanten kunnen ook in dat geval erop vertrouwen dat het goed komt. En net als bij andere bedrijven gaat er bij ons ook wel eens iets verkeerd. Maar op dat moment moet je juist laten zien dat je het alsnog naar tevredenheid oplost."

 

PostNL Business Point

Dankzij de gestage groei heeft het veelzijdige Datas nu drie vestigingen in het noorden, in Drachten, Groningen en Sneek. In Sneek werd in 2013 een vertrouwde naam overgenomen, het aan het Grootzand gevestigde Van der Meulen. In Sneek en Drachten bevindt zich tevens een PostNL Business Point. "Zo kan men ook alle postzaken bij ons regelen, van het kopen van postzegels en verzendartikelen tot het versturen van pakketten, het registreren van kentekens en het openen van een postbus."

 

Automatisering en systeembeheer

De automatiseringsafdeling is inmiddels een grote tak binnen het bedrijf. “We leveren apparatuur en ondersteuning, systeembeheer, cloudoplossingen en webhosting. We werken onder meer voor banken, gemeenten, maar ook voor tachtig basisscholen en natuurlijk het MKB."

 

Sneupen

Naast het leveren en bedenken van nieuwe kantoorinrichtingen beschikt Datas in Drachten over een afdeling gebruikt meubilair. Hier is van alles te vinden, aldus Huisman. "Zie het als een outlet waar je kunt 'sneupen'. We merkten bij onze klanten dat ze het niet altijd nodig vinden om alles nieuw te kopen. Je kunt in onze outlet mooie spullen vinden die in een uitstekende staat verkeren. Zo is Datas ook nog eens duurzaam bezig."

 

Reproservice

In Drachten is er sinds begin dit jaar een complete reproservice bij gekomen. Hierdoor kunnen we onze klanten ook voorzien van groot en klein formaat print- en drukwerk. Dit op alle mogelijke materialen. Naast het produceren zitten er ook twee medewerkers klaar om het drukwerk op te maken en wanneer gewenst te ontwerpen."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement