Ondernemend Friesland nieuws

Getransformeerd waterleidinggebouw Z de toon

Getransformeerd waterleidinggebouw Z de toon

Het oude waterleidinggebouw aan het Zaailand in Leeuwarden wordt getransformeerd naar een modern en open kantoorgebouw, genaamd het Z-gebouw. Het Z-gebouw krijgt een rauwe, brute monumentaliteit gecombineerd met fijne detaillering wat zorgt voor een ongepolijste uitstraling met een sterk ‘thuisgevoel’.

Het Z-gebouw wordt een aantrekkelijke hotspot en ontmoetingshub in hartje Leeuwarden. Het marktplein heeft de laatste jaren al een metamorfose ondergaan. Nu is het monumentale, betonnen waterleidinggebouw aan de beurt. Veel originele elementen van dit gemeentelijk monument, gebouwd in 1964 door Jo Vegter een voormalig rijksbouwmeester, worden natuurlijk behouden.

 

Door het transparant maken van de begane grond krijgt het Z-gebouw een toegankelijke uitstraling. Op de begane grond en in het souterrain aan de Zaailand zijde wordt het Grand Café Z geopend. De kantoorvloeren zijn zodanig ingericht dat op alle vloeren ontmoeten, ontspannen en informele koffie beschikbaar is voor alle gebruikers. Er komen voorzieningen in de oude kluis ten behoeve van het beoogde grand café en het Z-gebouw wordt compleet verduurzaamd.

 

De plannen zijn gemaakt en de transformatie is volop aan de gang. In oktober/november nemen de eerste ondernemers plaats in het Z-gebouw. De tweede, derde en vierde verdieping van het Z-gebouw zijn al verhuurd. Op de begane grond en eerste verdieping zijn verschillende kantoorruimtes beschikbaar. Hier kunnen individuele werkplekken, kantoorkamers tot complete vloeren gehuurd worden.

 

Het Z-gebouw speelt in op de vraag van huurders middels een ‘all-in’ concept. Dit concept houdt in dat de huurder één bedrag betaalt voor zijn gestoffeerde kantoor inclusief zaken als elektriciteit, internet, schoonmaak, koffie en thee. Ben je benieuwd naar de plannen voor het Z-gebouw? Op donderdagmiddag 28 september tussen 16.00 en 18.00 uur wordt er een Zneak preview georganiseerd waar nieuwsgierige ondernemers en omwonenden alvast een kijkje kunnen nemen en opties op de kantoren kunnen vastleggen. Meld je aan door een mail te sturen naar info@z-gebouw.nl.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement