Grootste Friese startupdelegatie naar Slush in Helsinki

72 Nederlandse, waaronder 5 Friese, tech-startups reizen af naar Slush in Helsinki. Op zoek naar investeerders, potentiële klanten en andere gelijkgestemden die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun wereldverbeterende innovaties. Het is de tot nu toe grootste Nederlandse startupmissie, naar ’s werelds belangrijkste startup-event.  

Een vertegenwoordiging van het gehele Nederlandse startup-ecosysteem reist af naar de Finse hoofdstad; vergezeld door de vier technische universiteiten, verschillende regionale incubators, facilitators en accelerators en overheidsinstanties, tezamen met 72 ambitieuze Nederlandse startups. Van fintech tot IoT-oplossingen, tot health- en biotech; de variëteit onder de deelnemende startups is enorm.

Friese start-ups

De volgende Friese startups zijn aanwezig op Slush: Aeroscan, Carver en Young Heroes Europe uit Leeuwarden, Taem.io uit Heerenveen en Flow uit Tijnje. Zodra ze voet aan land zetten in Helsinki, is het game on. Met netwerk- en matchmaking evenementen, een bezoek aan de nabijgelegen startup hub Espoo en de NL Lounge op de Slush expo in het Helsinki Expo and Convention Centre zelf, op 17 en 18 november. 

Slush

Slush is ‘s werelds belangrijkste startup-event, dat oprichters, investeerders en beslissers bij elkaar brengt voor een gecureerd samenzijn van bijna 10.000 aanwezigen in Helsinki. Een van de belangrijkste pijlers is  ‘ondernemerschap geherdefinieerd’ dat kijkt naar hoe je ondernemers in contact brengt met wat en wie ze nodig hebben, terwijl ondertussen aan een nieuwe, meer inclusieve en meer betekenisvolle cultuur van ondernemerschap wordt gebouwd. Voor meer info kijk je op Slush.org.

Foto: Petri Anttila (Flickr)

Vergelijkbare berichten