Ondernemend Friesland nieuws

Bauke Schaafsma gelooft in persoonlijk contact

Bauke Schaafsma Handelsonderneming Schaafsma

Dertig jaar geleden was Bauke Schaafsma oprichter van Handelsonderneming Schaafsma in Wâlterswâld. Met hout-en plaatmaterialen bedient hij de markt van kleine bouw- en onderhoudsondernemingen en ZZP’ers. Schaafsma: “Wij beschikken over het personeel en de apparatuur om de klussenbedrijven, onderhoudsbedrijven en aannemers van dienst te kunnen zijn. Daarnaast kunnen we ook de meubelmakers bedienen; meer dan 30 houtsoorten kunnen wij uit voorraad leveren. Deze kunnen bewerkt of verlijmd worden.”

Zo dicht mogelijk bij de klant staan om zo goed mogelijk aan de wensen van de klant te kunnen voldoen, dat is de insteek van Schaafsma. Daarbij is ook sfeer belangrijk: “Natuurlijk ben je ondernemer, maar je bent meer dan alleen iemand die zaken komt doen, er ontstaat ook een persoonlijk contact. Dat moet ook, want dat is de basis voor vertrouwen. En dat vertrouwen is nodig om goed over te brengen wat jij voor de klant kunt betekenen. Ik geloof erg in het belang van relaties onderhouden en persoonlijk contact.”

 

Handelsonderneming Schaafsma levert hout en plaatmateriaal aan klein bouwbedrijven en zelfstandigen

Nieuwe oplossingen
Het vak zit hem in het bloed: “Het gaat daarbij niet alleen om het hout, maar ook om de handel, het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Je moet iets anders neer kunnen zetten dan wat de standaard is, anders heb je geen bestaansrecht als ondernemer. Maar je moet ook je werknemers mee kunnen nemen in je visie. Want met één soldaat ga je de oorlog niet winnen, daar zijn meerdere soldaten voor nodig.”

 

Scherp aan de wind
De klanten zijn kritischer geworden in de loop der jaren, merkt hij op: “We moeten, zeker sinds de recessie, scherper aan de wind zeilen.“ De wereld is tegelijkertijd ook transparanter geworden, de afstanden worden kleiner. Dat laatste biedt ook kansen om de krimp tegen te gaan: “Drachten komt steeds dichterbij. Je hoeft niet te werken in de plaats waar je woont. Het behoud van de leefbaarheid in het noorden is een taak van de ondernemers, maar zeker niet alleen van hen. Gelukkig beginnen de gemeenten en de Provincie dit goed op te pakken.” Zelf de woon- en werkomgeving verlaten is voor hem geen optie: “Dit is een prima plek om te wonen en te werken!”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement