Ondernemend Friesland nieuws

Herman Bes: van schildersjongen tot directeur

Herman Bes: van schildersjongen tot directeur

Ooit was Herman Bes als vakantiekracht de jongste werknemer van Timme Schilders B.V. in Bolsward. Nu is hij, na bijna veertig jaar, de oudste. Sinds juli van vorig jaar is hij de eigenaar/directeur van het bedrijf waar hij op 15-jarige jongen het schildersvak leerde.

De vorige directeur van het al ruim 50 jaar oude schildersbedrijf besloot vorig jaar zijn functie op te geven. Het bedrijf kwam in de etalage te staan en een groot bedrijf uit Leeuwarden had er wel oren naar om deze relatief kleine speler over te nemen. Dat zou, zo realiseerde Herman Bes zich, het einde van het bedrijf betekenen. Het bedrijf waar hij als 15-jarige vakantiekracht in 1978 binnenstapte, om er uiteindelijk nooit meer weg te gaan.

 

“We zouden opgaan in het grote geheel en er zou niets meer overblijven van hetgeen we in al die jaren opgebouwd hebben. We hebben een goede naam in Bolsward en omgeving en veel vaste klanten die we goed kennen. De lijnen zijn kort en we zijn heel toegankelijk. Bovendien is de sfeer heel gemoedelijk. Werken Bij Timme geeft toch een soort familiegevoel en dat zou verdwijnen.”

 

Liefde voor het vak

Zover wilde hij het niet laten komen. Hij besloot om te kijken wat de mogelijkheden waren om het bedrijf over te nemen en die missie is geslaagd. Binnen het bedrijf heeft Bes in de loop der jaren diverse functies gehad: van schilder tot werkvoorbereider en calculator. Maar de liefde voor het schilderen is altijd gebleven. “Ik ben geen directeur die hele dag op kantoor zit. Als er bij een klus extra handen nodig zijn sta ik zelf ook weer op de steiger.”

 

Dat kan ook, omdat hij wordt bijgestaan door Wietske Visser die al jaren de administratieve kracht achter het bedrijf is. En zo is het Bolswarder schildersbedrijf voor opdrachtgevers in de bouw, vastgoed, zorg, bedrijfsleven en voor particulieren behouden gebleven. “We zijn nu met zes mensen en in de zomermaanden loopt dat op tot twaalf en het is goed zo. Die kleinschaligheid is onze kracht.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement