Ondernemend Friesland nieuws

H&M Houtbewerkingsmachines krijgt eerste order uit China

M&H Houtbewerkingsmachines Kanteltafel

H&M Houtbewerkingsmachines uit Sneek levert al meer dan 30 jaar machines aan de houtverwerkende industrie. Een deel van het bedrijf houd zich bezig met de levering van nieuwe en gebruikte standaard machines, het plegen van onderhoud, het oplossen van storingen en het keuren, aanpassen en certificeren van Houtbewerkingsmachines.

Het andere deel van H&M ontwikkelt en bouwt machines voor de houtverwerkende industrie, in Nederland onder eigen naam en internationaal onder de naam MBA. Het gaat hier voornamelijk om automatische zaagsystemen, opsluitbanken en machines voor de houtskeletbouw.

 

Grote order

Deze week heeft H&M een eerste grote order uit China gekregen voor de levering van een complete productielijn voor houtskeletbouw elementen. De machines voor de houtskeletbouw zijn CNC gestuurd en kunnen rechtstreeks van een tekening automatisch frames maken, beplating aanbrengen en vastnagelen en ook openingen voor ramen en bijvoorbeeld stopcontacten uitfrezen of zagen. De machines kunnen elementen met een wanddikte van 500 mm produceren waarmee ruimschoots wordt voldaan aan de hoogste isolatie eisen.

 

De productielijn voor China bestaat uit diverse machines waar mee elementen van 12 meter lang gemaakt kunnen worden. De elementen worden aan beide zijden bekleed met aan een kant hout en aan de andere kant fermacell. De totale opstelling van de machines, die in lijn geplaatst worden geplaatst, is in totaal 70 meter lang. De totale ordergrote bedraagt ruim 600.000 Euro.

 

M&H Houtbewerkingsmachines Mobi-one

 

Internationale beurs

De eerste contacten met de China importeur werden ruim 2 jaar geleden gelegd op een internationale beurs. Na een aantal bezoeken met de Chinezen aan diverse Europese klanten van H&M, is nu de eerste order opgeschreven. Het project wordt gesubsidieerd door de Chinese overheid en bij de verplichte inschrijvingsprocedure wist H&M het beste aan de gestelde voorwaarden te voldoen.

 

Houtskeletbouw

In China staat de Europese houtskeletbouw hoog aangeschreven en is er een duidelijke voorkeur voor Europese machines.

De machines van H&M worden op maat voor de klant gemaakt en zijn daarom niet interessant voor Chinese machine fabrikanten die goed zijn massaproductie.

 

H&M levert al vele jaren machines in heel Europa en heeft sinds 2014 ook al lijnen in Nieuwe Zeeland staan. Deze eerste order uit China is vooral belangrijk door de samenwerking met een van de grootste Chinese importeurs van Houtbewerkingsmachines en natuurlijk vanwege de enorme markt die er is. Ook in Nederland is er een duidelijke verschuiving naar prefab produceren en wordt er in de thuismarkt weer meer verkocht.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement