Ondernemend Friesland nieuws

HRM-Office: ‘Wij willen een baken zijn voor het MKB’

HRM-Office: ‘Wij willen een baken zijn voor het MKB’

Ondernemer Roelof Jan Rinsma blijft graag in beweging. Zijn carrière pad ging van techniek naar adviserende dienstverlening en vervolgens naar het zelfstandig ondernemerschap. En dat om in 2015 uit te komen bij HRM-Office; expert voor personeelszaken voor het MKB. Core business: bedrijven helpen met verzuimadministratie, loonadministratie én personeelsadministratie. En dat met een geheel eigen visie en in de overtuiging dat de toegevoegde waarde van HRM Office voor iedere onderneming met personeel groot is. ‘Personeelscontracten, verzuimdossiers, loonadministraties; wanneer je dat allemaal vanaf het begin goed op orde hebt ga je er financieel direct van profiteren.’

HRM-Office richt zich zoals gezegd op drie pijlers: verzuimadministratie, loonadministratie én personeelsadministratie. De dienstverlening is dan ook in drie pakketten te koop, maar wie het gehele pakket neemt is van alle zorgen af, aldus Rinsma. “Nou ja, zorgen; het is vooral zo dat het veel discipline en accuratesse vergt om je personeelsadministratie op orde te houden. Het is gewoon niet iets waar veel ondernemers van houden. Wij kunnen ze daar enorm mee helpen.”

 

Verzuim

Als voorbeeld noemt Rinsma verzuimbeheer. “Bij veel ondernemers is personeelsverzuim een aandachtspunt. En niet altijd de favoriete bezigheid. De medewerker valt uit en jij moet maar afwachten hoe lang het gaat duren. En hoeveel geld het je gaat kosten. Nu kun je je natuurlijk laten verzekeren. Maar je moest eens weten hoeveel geld het je scheelt wanneer je als ondernemer direct actie onderneemt. Wij helpen de ondernemers daarmee. We leggen direct contact met de zieke collega. We brengen in kaart wat er aan de hand is; of er wellicht andere zaken spelen dan een griepje. Duurt het langer dan schakelen we zeer tijdig iedereen in die nodig is en we houden zorgvuldig een dossier bij. En we geven tussentijds veel informatie. Het is bijvoorbeeld goed dat de zieke werknemer weet wat de consequenties zijn bij langdurige ziekte. Het is zowel voor de werkgever als voor de werknemer van groot belang om het verzuim zo kort mogelijk te houden.”

 

Doordouwer 

Vrienden en kennissen omschrijven hem als een doordouwer. “Dat klopt”, zegt Rinsma. “Ik ben bevlogen en competitief. Maar als ondernemer heb ik niet de ambitie om de grootste te worden. Ik wil gewoon een mooi klantenportfolio opbouwen waarbij ik écht veel toegevoegde waarde lever. Op dat gebied houd ik niet snel op. Dat is de reden dat we onze processen behoorlijk extreem hebben geautomatiseerd. Een werknemer kan bijvoorbeeld een ziektemelding doen via een speciale app. Die komt binnen bij de personeelsmanager en bij akkoord worden direct en volautomatisch alle consequenties op het gebied van verzuimadministratie, maar ook loon- en personeelsadministratie doorgevoerd. Deze app maakt ook de loonstroken en de verlofdagenadministratie inzichtelijk. Je kunt zelfs jouw declaratieverwerkingen verrichten door een foto te scannen, in te sturen en bij akkoord van de manager wordt de declaratie dan automatisch uitbetaald via het salaris. Dat is uiteraard gigantisch efficiënt.”

 

Vuurtoren 

Het mooiste van het vak? Dat is volgens Rinsma toch vooral het contact met klanten. Met ondernemers praten; ze helpen met hun personeelszaken, oplossingen aandragen en zien dat het werkt. “HRM-Office wil eigenlijk een baken zijn voor ondernemers. Vergelijk het met een vuurtoren die ervoor zorgt dat schepen niet op de klippen lopen. Op de woelige baren van personeel en organisatie, met alle wetgeving die daarbij komt kijken, kunnen wij ondernemers erg veel rust bezorgen. Zeg maar: een behouden vaart. Bij ons kun je als ondernemer de afzonderlijke pakketten kopen (zie kader, red.). Maar koop je ze alle drie per medewerker in dan ben je voor 30 euro per maand klaar en is alles geregeld.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement