Ondernemend Friesland nieuws

Iedema uit Appelscha wint Climate Makeover

MVO NL Climate Makeover

Iedema Projectstoffering uit Appelscha is winnaar van de Climate Makeover. Met hulp van MVO Nederland en Klimaatplein.com gaat het zo snel mogelijk over naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering. Het familiebedrijf sleepte de prijs in de wacht met de ambitie om een duurzaam voorbeeld te willen zijn voor de hele branche. MVO Nederland zal het bedrijf het hele komende jaar volgen en doet verslag van het traject op klimaatcoalitie.nl.

Sinds november vorig jaar hebben zo'n driehonderd bedrijven en organisaties zich aangemeld voor de Klimaatcoalitie. Daarmee beloven ze zo snel mogelijk, maar uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn en binnen vijf jaar al belangrijke stappen te zetten. Om nog meer organisaties te stimuleren heeft MVO Nederland de Climate Makeover in het leven geroepen. De andere winnaars van de prijs zijn Bouwbedrijf Vrouwe in Assendelft, de gemeente Leiden en de hulporganisatie ZOA.

 

Inspiratie voor de branche

“Wij werken in een branche waar de verwerkende bedrijven zeer weinig duurzaamheidsactiviteiten ontplooien. We willen naast het verbeteren van onze eigen processen ook een inspiratie zijn voor de branche”, zegt Marco Kotteman van Iedema Projectstoffering. Het bedrijf werkt landelijk en heeft naast een vestiging in Appelscha ook kantoren in Zwolle en Wateringen.

 

Ambassadeur voor de regio

“Iedema Projectstoffering verlegt grenzen door het energieverbruik zo snel mogelijk aan te gaan pakken”, zegt Michel Schuurman, programmamanager Planet bij MVO Nederland. "Het bedrijf wil een inspiratie zijn voor de branche. Wij denken dat het ook de regio’s zal inspireren waar het bedrijf actief is. In Friesland zijn bijvoorbeeld nog niet zoveel bedrijven aangesloten bij de Klimaatcoalitie. Iedema is een goede ambassadeur.”

 

Groene Top Trein

De winnaars van de Climate Makeover krijgen niet alleen advies, maar mogen ook mee in de Groene Top Trein die op 27 november door Nederland rijdt, voorafgaand aan de VN Klimaattop in Parijs. Deze trein zit vol reizigers met initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan al deze initiatieven. “De mogelijkheden om als organisatie vandaag al concreet te starten met klimaatneutraal ondernemen zijn divers en groot in aantal”, aldus Rob van der Rijt van Klimaatplein.com. “Het mooie is dat het niet alleen goed is voor het klimaat; het levert je ook nog eens forse energiebesparingen op.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement