Ondernemend Friesland nieuws

Jij verdient meer met minder

Zero training en coaching quality time

Tijd is geld. Dat is de uitdrukking. Betekent meer tijd dan meer geld? Voor een groep mensen wel. Anderen zeggen: méér tijd is méér vrijheid, of méér tijd is méér relatie, of méér ‘quality time’. Wat mij betreft verdien jij méér met minder tijd.

Efficiënt

Het dagelijks leven verloopt sneller en sneller. Onthaasten is een populair woord en een geliefde gewoonte. We zijn geobsedeerd door het efficiënt gebruiken van tijd. De standaardredenering is: hoe efficiënter we met onze tijd omgaan, hoe meer profijt we ervan hebben en des te meer leuke en fijne dingen we kunnen doen.

 

Verlangen naar dán
Met andere woorden: de hoeveelheid tijd bepaalt ons geluk. Daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik vergelijk het met verlangen naar een bepaalde leeftijd. Toen ik veertien, vijftien was, snakte ik er naar om achttien te zijn. Wat mij betreft sloeg ik de jaren tussen vijftien en zeventien over: met achttien is het leven pas leuk!  Wat zijn de gevolgen van deze manier van ‘tijd beleven’? Je bent vooral bezig met verlangen naar dán, en geniet niet met je volle bewustzijn van het nú. De tijd gaat letterlijk aan jou voorbij!


Een ander voorbeeld. Je kijkt terug op de afgelopen 20 jaar en je schrikt. Wat heb je al die tijd nu  eigenlijk gedaan? Wat heb je nu eigenlijk beleefd? Hoe vaak heb je jouw vrienden, ouders, kinderen gezien? Heb je wel écht gedaan wat je wilde? Wat vliegt de tijd! Waar blijft de tijd?

 

Vrijheid
Je denkt: maar hoort dit gevoel niet gewoon bij het leven? Maar stel je nou eens voor dat je het ‘leuke en tijd-in-overvloed gevoel ’integreert in je dagelijkse hectiek. En dat je tijd voor vrijheid en tijd voor relaties ’mixt’ met je dagelijkse werkzaamheden. Ook al heb je het nog zo druk: gun je zelf de momenten om dat te doen wat jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft.


Het hoeft niet groot te zijn en het hoeft niet veel te zijn. Pák jouw vrijheid, néém het moment. Want jij verdient meer met minder! Het is de kunst om met  alle aandacht die je hebt in dat moment te zijn. Wil jij je die kunst eigen maken? Neem dan deel aan de training timemanagement, ‘Heb jij de tijd of heeft de tijd jou?’

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement