Ondernemend Friesland nieuws

Jongeneel Sneek: "Wij hebben hier een hart voor hout"

Jongeneel Sneek: "Wij hebben hier een hart voor hout"

Houthandel Jongeneel is al meer dan 200 jaar een begrip in de bouw. De dagelijkse leiding van de vestiging in Sneek is sinds 1 oktober 2015 in handen van Binnie Bouius. Voor haar en haar team kent hout geen enkel geheim. “Wij hebben een hart voor hout en kunnen alles leveren wat de professionele timmerman nodig heeft.”

Jongeneel Sneek is één van de 43 vestigingen van de houthandel in Nederland. De groothandel voor de zakelijke markt richt zich zowel op de verbouw en onderhoudsmarkt als op nieuwbouwprojecten. “We zijn een totaalleverancier”, legt Bouius uit. “Dat wil zeggen dat we alles in huis hebben wat de professionele timmerman nodig heeft. Dat is uiteraard hout, maar ook plaatmaterialen, afbouwproducten, lijmen, kitten, houtverbinders en hang- en sluitwerk.”

 

Expertise 

Bovendien, zo voegt zij daar aan toe, staan we garant voor een hoge kwaliteit. Dat moet ook wel als je het als bedrijf al meer dan 200 jaar volhoudt. Dat jubileum leverde in 1997 zelfs het predicaat Koninklijk op. “Daar zijn we heel trots op, maar we moeten dat iedere dag weer opnieuw waarmaken. Dat betekent dat we scherp moeten blijven, weten wat er in de markt speelt en zorgen dat we expertise hebben om onze klanten te ontzorgen. Als het om hout gaat moet Jongeneel de betrouwbare partner zijn die net dat stukje extra vakkundigheid in huis heeft waar de klant niet zelf over beschikt. Dat is onze kracht.”

 

Sterk en gemotiveerd 

In Sneek stuurt zij een team van zeven mensen aan. Eerder werkte ze als accountmanager voor Jongeneel. Daarna heeft ze twintig jaar ervaring opgedaan in de bouwmaterialenhandel bij andere bedrijven, onder andere als leidinggevende van een vestiging van een grote bouwmaterialengroothandel. Nu is ze bij Jongeneel de enige vrouw die de leiding heeft over een vestiging. “Ik houd me nu bezig met de bevoorrading, de prijsstelling, volg de ontwikkelingen in het veld en onderhandel met klanten over de grotere projecten. Ik heb een mooie, afwisselende baan en werk met een sterk en gemotiveerd team. En allemaal hebben we een hart voor hout, een prachtig natuurproduct om mee te werken.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement