Ondernemend Friesland nieuws

Jorritsma Bouw: ‘Mens en techniek met elkaar verbinden: geen loze kreten maar beleid’

Jorritsma Bouw: ‘Mens en techniek met elkaar verbinden: geen loze kreten maar beleid’

In de bouw gaat het volgens Reinier Bron, commercieel manager bij Jorritsma Bouw, al lang niet meer alleen om techniek. Circulair denken over duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Samen optrekken met andere partijen om kennis te delen, raakt meer en meer ingebed in de manier van werken. Communicatie en het delen van informatie zijn daarmee onlosmakelijk verbonden.

“Goed bouwen is geen kwaliteit”, vertelt Bron. “Voor ons is het gewoon logisch dat je kwaliteit levert. Wij gaan bij Jorritsma Bouw zoveel verder dan alleen bouwen. Er wordt van ons steeds meer creativiteit als ontwikkelende aannemer gevraagd. En dat vinden wij leuk, deze manier van werken past ons erg goed!”

 

“In opdrachten realiseren wij steeds vaker bouwprojecten op basis van een maximum huurbedrag per maand en een vast bedrag voor jaarlijks onderhoud voor de gehele exploitatieperiode. We nemen daarin bouwkosten én energiekosten mee. Op basis van vooraf vastgestelde uitgangspunten en wensen kunnen wij onze expertise in het plan verwerken. Vastgoedeigenaren of woningcoöperaties willen bijvoorbeeld woningen die voor 600 euro per maand kunnen worden verhuurd met een levensduur van 50 jaar.”

 

“We realiseren ons dat woningen en gebouwen goed zijn voor een derde van het totale energieverbruik in Nederland. Als we het hebben over duurzaamheid, speelt circulair denken een steeds grotere rol in onze organisatie en gebouwexploitatie. Als we bestaande woningen slopen, proberen we zoveel mogelijk materialen te recyclen of upcyclen, begeleiden we subsidietrajecten voor bijvoorbeeld BREEAM, adviseren over energiebesparende maatregelen en bouwen waar mogelijk met duurzame en biobased materialen.”

 

“Voor ons zijn dit mooie trajecten waarin onze kennis en ervaring als ontwikkelaar volledig worden benut. In onze adviseursrol opereren we als team. Samen bedenken en onderbouwen we bijvoorbeeld waarom we bestaande gebouwen willen slopen en voor nieuwbouw willen gaan. Of dat we juist de bestaande gebouwen willen behouden en transformeren. We maken daarin heel bewuste keuzes.”

 

“Het gaat al lang niet meer alleen om techniek. Op de juiste manier communiceren en informatie delen nemen een steeds belangrijkere plek in omdat de betrokken partijen beseffen dat ze elkaar nodig hebben. Wij gaan in gesprek met alle partijen die invloed hebben op het proces, zoals ontwerpers, installatiebedrijven, vastgoedeigenaren en bewoners. In dialoogrondes met de opdrachtgevers of gebruikers stellen wij vast wat hun wensen zijn. Maar ook hoe ze denken over comfort en leefbaarheid. In dit proces maak je optimaal gebruik van elkaar kennis, kunde en creativiteit.”

 

“Het sociale aspect en inlevingsvermogen spelen daarbij een grote rol, en dat past ons als een handschoen. Mens en techniek met elkaar verbinden. Voor ons zijn dat geen loze kreten, het is ons beleid. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de bouw zelf, die moet je sowieso al leveren; het is veel meer geworden dan dat. Voor ons is bouwen een mooie mix tussen wensen en verwachtingen aan de ene kant, en budget, ontwerpen en bouwen aan de andere kant. Dat alles levert bij elkaar een kwalitatief hoogwaardig pand of woning op en tevreden opdrachtgevers en gebruikers!”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement