Ondernemend Friesland nieuws

Jorritsma realiseerde nieuwbouw ECOstyle

Opening ECOstyle in Oosterwolde

‘Ze zijn een beetje bescheiden’, zo schreef OF al eerder over Jorritsma Bouw (Bolsward). Commercieel manager Reinier Bron was  de  eerste om dat te erkennen en legde uit dat die ingetogenheid eigenlijk misplaatst is, want niet alleen is Jorritsma met een jaaromzet van honderd miljoen en grote speler; in het portfolio zitten ook prestigieuze projecten. Zoals de nieuwbouw van kantoor en magazine van ECOstyle in Oosterwolde. Onlangs werd het feestelijk in gebruik genomen.

BREEAM

De bouw begon in maart 2015 en werd eind vorig jaar afgerond. Inmiddels staat er in Oosterwolde 1.200 vierkante meter kantoor en een magazijn van ongeveer 4.700 vierkante meter. Het gebouw op het Ecomunitypark is voorzien van diverse milieu- en energiebesparende maatregelen. Het project heeft dan ook het belangrijke certificaat ‘BREEAM-outstanding’ gekregen (zie kader, red.). Sterker; ook de internationale BREEAM award die in maart in Londen werd uitgereikt ging naar ECOstyle.

 

Energieneutraal

Reinier Bron van Jorritsma is er trots op. “Het is geweldig om zo’n gebouw samen met anderen neer te mogen zetten. Qua duurzaamheid zeer onderscheidend, maar ook lettend op de kosten. Want ook dat was uiteraard een opdracht. De panden zijn energieneutraal, dankzij zonnepanelen, een hoge mate van isolatie en door duurzame warmteopwekking met een warmtepomp. Die pomp zorgt door middel van aardwarmte voor verwarming en koeling. Een gasaansluiting was daarmee helemaal niet meer nodig. Dat scheelt enorm als je het hebt over uitstoot van CO2.”

 

Volgens Bron kent het ECOstyle-hoofdkwartier nog veel meer duurzame snufjes. “Het afvalwater wordt in een speciaal systeem gereinigd en naar het oppervlaktewater gebracht en ook regenwater wordt hergebruikt.” Belangrijk is ook dat  iedere werknemer niet alleen de eigen temperatuur en verlichting kan regelen, maar ook het verbruik zelf te zien krijgt. Bron: “ Zo ontstaat een sterkere bewustwording.”

 

Ook bijzonder

De  gerealiseerde buitenverlichting houdt rekening met de nachtdieren. En duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van het pand zijn ook de steenkorven. Deze vormen een prachtige schuil- en overwinteringsplaats voor allerlei dieren en insecten.

Bron terugkijkend op het project: “Samenwerking, met de klant en met anderen, is overal belangrijk, maar in de bouw helemaal. Dat is bij dit project ontzettend fijn verlopen; daar hebben we bij de opening ook nog even speciaal bij stil gestaan. Ja, hier kunnen we alleen maar met trots op terugkijken.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement