Ondernemend Friesland nieuws

KB Food & Drinks: Kindvriendelijk uit eten

KB Food & Drinks: Kindvriendelijk uit eten

Een plek waar lekker geborreld en gegeten kan worden en waar ook ruimte is voor de kinderen. Die combinatie blijkt maar moeilijk te vinden. Anna Smits heeft zelf drie kinderen en miste zo’n plek. Of ze kwam terecht in een goede eetgelegenheid waar er geen ruimte was voor de kinderen, of ze eindigde in een veredeld ballenbakrestaurant waar de kinderen de tijd van hun leven hadden, maar de kwaliteit van het eten te wensen overliet. Dat moest anders kunnen dacht Smits. Dus begon ze zelf een kindvriendelijk restaurant. Youssef Dandan werd gehaald als bedrijfsleider en gezicht van KB Food & Drinks in Dokkum en opende 1 september de deuren. 

Sinds 2011 runt Smits delicatessenzaak Haagens in Dokkum. De laatste drie jaar was ze al bezig met een idee voor het pand ernaast. Een pannenkoekenrestaurant was eerst het plan. “Maar we wilden toch meer bieden”, vult Smits aan. “Met bijvoorbeeld de stadstuin die we hebben is het een kindvriendelijke plek waar ouders en natuurlijk ook mensen zonder kinderen lekker kunnen eten en drinken. Met KB Food & Drinks bieden we een plaats om te genieten van een goede wijn, of een speciaalbiertje. Een pannenkoekenrestaurant leent zich daar minder goed voor.”

 

Haagens en KB Food & Drinks zijn twee op zichzelf staande zaken met ieder een eigen keuken. De keukens kunnen wel van elkaar profiteren. Smits: “Het kan soms lastig zijn om bijvoorbeeld een mooi kaasplankje te bieden. Dat probleem hebben wij niet omdat we bij Haagens heerlijke kaasjes verkopen. Op die manier kunnen we mooie delicatessen aanbieden bij KB Food & Drinks.”

 

Smits heeft niet altijd in de horeca gezeten, maar is nog altijd gelukkig dat ze erin terecht is gekomen. “Ik werkte hiervoor bij een bank en daarna nog in een groothandel, maar dat was het voor mij niet. Als mensen uit eten gaan hebben ze het gezellig, zijn ze altijd vrolijk. Het is leuk om in zo’n omgeving met mensen om te gaan. Omdat ik zelf eigenaar ben kan ik zelf bedenken hoe de zaken eruit komen te zien. Ik weet heel precies wat ik wil, ben er eigenlijk altijd mee bezig, heb altijd inspiratie. En ik ben nog niet klaar. Het kan zomaar zo zijn dat we met ons speciale broodje gezond van Haagens eens buiten de Dokkumer grenzen gaan kijken.“

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist