Ondernemend Friesland nieuws

Kennisbundeling bij RVS Vereniging Noord-Nederland

RVS Vereniging Noord Nederland

Elkaar inspireren en verder helpen, dat is al tien jaar de essentie van RVS Vereniging Noord-Nederland. Grote en kleine spelers op het gebied van roestvaststaal zijn aangesloten bij de belangenvereniging die vanuit Joure opereert. De leden onderhouden op verschillende manieren contact en praten elkaar regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen binnen de branche.

Apparatenbouwers, metaalbewerkers, onderwijsinstellingen, distributeurs, opleidingsbedrijven, lassers, oppervlaktebehandelaars; de diversiteit onder de ruim zestig leden is groot. "Ook qua omvang van de aangesloten bedrijven is er veel verscheidenheid", vertelt bestuurslid Johan Adema. De  accountmanager van Sandvik zit al bijna twintig jaar in het RVS-vak. "Bij onze vereniging zijn niet alleen grote MKB-bedrijven aangesloten, maar ook veel ZZP'ers. Er is zo een schat aan kennis en kunde onder onze enthousiaste leden. Kleine ondernemers leren van de ervaren bedrijven en brengen op hun beurt frisse, creatieve ideeën in."


Database
Door de krachtenbundeling kunnen de RVS-ondernemers in het noorden blijven doorgaan met innoveren. Adema: "Dit is superbelangrijk. Wij moeten ons blijven onderscheiden, bijvoorbeeld ten opzichte van lageloonlanden." Kennis en ervaring wordt via de website van de vereniging gedeeld. Zo is er een database met leden. "Wie op zoek is naar een lasser, kan daar makkelijk een goede vinden. Hier zijn al mooie samenwerkingen uit voorgekomen. Verder hebben we een forum en een online kennisbank."

Op bezoek
Ieder jaar worden er uitstapjes gemaakt naar een van de leden. De bedrijfsprocessen worden bekeken. Daarnaast is er regelmatig een gastspreker. Voor dit jaar staan er onder andere bedrijfsbezoeken gepland bij Friesland Campina in Leeuwarden en bij Omega in Enschede en een van hun klanten: bierbrouwer Grolsch. "Dit geeft trouwens aan dat onze verenigingsnaam niet meer de landing dekt", zegt Adema. "Ook bedrijven in het oosten hebben zich bij ons aangesloten. Ons 'werkgebied' bevat inmiddels zes provincies: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland."


Basketbal

De uitstapjes worden goed bezocht, aldus Adema. "Net als onze algemene ledenvergadering. Die is ieder jaar op een verrassende locatie. In maart werd de vergadering gecombineerd met een buffet en een basketbalwedstrijd in Martiniplaza in Groningen, voor mij een eerste, zeer positieve kennismaking met die sport. Op zo'n plek is er automatisch een ongedwongen sfeer. Dit onderstreept hoe de vereniging in elkaar zit en onze cultuur: we vinden formele zaken zoals een lezing en kennisuitwisseling belangrijk, maar houden ook van ontmoeting in een ontspannen setting."

 

Lid worden

De drempel om lid te worden is laag. Aanmelden kan telefonisch of via de website. Adema: "De kosten van lidmaatschap zijn gering; vanaf 140 euro, afhankelijk van de omvang van de organisatie. Daar krijgen leden veel voor terug. Nieuwkomers mogen sowieso een bedrijfspresentatie houden. Dit is overigens niet verplicht. Maar verstandig is het wel, want het bevordert het onderlinge contact en de handel. En daar draait het natuurlijk om."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement