Keukencentrum Marssum populair bij bekend en onbekend Friesland

Sponsoring

Keukencentrum Marssum ontstond in de jaren ’90 op initiatief van Hans Verkerk, die in het noorden graag voet aan de grond kreeg. Siep Postma nam deze wens op zich en liet het keukencentrum uitgroeien tot wat het nu is. Zijn sponsoring van Cambuur bracht hem binnen de voetbalkringen, wat weer zorgde voor een geheel nieuwe vorm van klandizie. “We hebben de provincie volgezet met keukens”, lacht Postma. “We hadden klanten die voor een Cambuurshirtje een keuken kwamen kopen en veel trainers hebben bij ons een keuken gekocht. Ik kom zelf al sinds 1964 bij Cambuur, maar als zakelijke partner ben je toch anders betrokken. Maar ik blijf vooral supporter, ook al halen we op zakelijk gebied heel veel uit onze samenwerking met de club.”

Belangrijke wedstrijden
Daar slaat Postma de spijker op de kop. Eén van de klanten die dankzij het voetbal naar Marssum kwam, was Erwin Zeinstra. Als assistent van topscheidsrechter Björn Kuipers, heeft Zeinstra belangrijke wedstrijden gevlagd over de hele wereld. Gevraagd naar de bijzonderste, antwoordt Zeinstra: “De finale van de Confederations Cup in 2013 in het Maracaña-stadion van Rio. Brazilië-Spanje voor 78.000 uitzinnige Brazilianen. Ongelooflijk.” Op zo’n hoog niveau deel uitmaken van het arbitraire gezelschap, is natuurlijk wel een stressvol bestaan. “Maar plezier staat voorop, voor zowel mijzelf als mijn vrouw. Ik ben vaak van huis, maar als je goede wedstrijden fluit, is dat alleen maar genieten. De druk die erbij komt kijken is groot, maar als je daar niet mee om kan gaan, ben je niet geschikt voor dit vak. Je moet je vak zo goed mogelijk uitoefenen en dat vereist volledige concentratie.”

Sportminded
Toen Zeinstra, inwoner van Dronrijp, op zoek ging naar een keuken, bood Marssum uitkomst. “Het Keukencentrum is behoorlijk bekend, maar ook erg sportminded”, zegt hij. “Ze steken veel energie en geld in de sport. En niet alleen in Cambuur, ook in de regio. En als wij dan een nieuwe keuken zoeken, komen we automatisch daar terecht. Het gesprek verliep dan ook prettig en als je met Siep spreekt, gaat het automatisch over voetbal. We kwamen echt naar elkaar toe en alles was mogelijk. Ook buiten de standaardvarianten om, alles was bespreekbaar.”

“Wij verkopen de keukens niet puur voor het geld”, aldus Postma. “We vinden het belangrijk dat ze ook na de aanschaf van de keuken nog worden ondersteund en geholpen. Het is die belangstelling die gewaardeerd wordt en ervoor zorgt dat bestaande klanten van Keukencentrum Marssum ons ook bij anderen graag aanbevelen. En met Erwin Zeinstra hebben we opnieuw een tevreden klant, die ook nog eens erg bekend is binnen het voetbal. Oh, en niet te vergeten: hij heeft een prachtige keuken gekocht.”

Delen via

Vergelijkbare berichten