Ondernemend Friesland nieuws

Lean & Green Award en Erkend Duurzaam voor de Wierda bedrijven in Joure, Drachten & Heerenveen

Lean & Green Award en Erkend Duurzaam voor de Wierda bedrijven in Joure, Drachten & Heerenveen

Wierda Bedrijfswagens, Wierda Voertuig Techniek en Wierda Hybrid Technologies hebben afgelopen week maar liefst twee duurzaamheidsonderscheidingen behaald. Het BOVAG duurzaamheidsporgramma Erkend Duurzaam is verlengd tot medio 2018 en met het ambitieuze plan om een CO2-reductie van 30% realiseren heeft Wierda de Lean & Green Award gewonnen. Daarmee is Wierda Bedrijfswagens het eerste automotive dealerbedrijf die zich een Lean & Green Award winner mag noemen.

Beide onderscheidingen dragen bij aan de ambitie van de Wierda bedrijven: verkleinen van de eigen  klimaatvoetafdruk en bijdragen aan de verkleining van die van de klant. “De Lean & Green Award en Erkend Duurzaam concretiseren deze ambitie en maken hem tastbaar en meetbaar.” Aldus René Wierda. “Uiteraard zijn we trots op de onderscheidingen maar onder aan de streep moeten we er met zijn allen voor zorgen dat we ons steentje bijdragen.”

 

Nieuwe pand Heerenveen

De nieuw gebouwde werkplaats van Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen is daarmee ook weer een stap in de goede richting. De nieuwe vestiging, gelegen op het IBF industrieterrein aan de A7, is afgelopen zomer in gebruik genomen. Ook in de bouw van het nieuwe pand stond de duurzame ambitie centraal. Er zijn bewuste keuzes gemaakt met het gebruik van materiaal. Daarnaast is het pand goed geïsoleerd en wordt het volledige pand verwarmd door aardwarmte. Hierdoor kent het nieuwe pand een zeer hoge milieurating. Komende jaren wordt er gekeken om ook de andere vestigingen verder te verduurzamen.

 

Wierda Hybrid Technologies

“Wat de klant beweegt, moet ons inspireren.” aldus René Wierda. Vanuit die gedachte is het bedrijf Wierda Hybrid Technologies opgericht. Eén bedrijf volledig gefocust op het elektrificeren van (zware) voertuigen. Een van de producten is de Hybrid PTO waarmee de klanten van de Wierda bedrijven hun CO2-Footprint aanzienlijk kunnen verkleinen. “De klanten die werken met een Hybrid PTO dragen dus ook hun duurzame steentje bij. De Hybrid PTO is een werkbaar stuk gereedschap waar zonder concessies mee gewerkt kan worden we merken dat de lokale- en landelijke overheden steeds bekender worden met de Hybrid PTO. Duurzaam en een flinke stapel voordelen, dat is toch een Win-Win-Win situatie!” Aldus een enthousiaste René Wierda.

 

Lean & Green, Erkend Duurzaam

Aan de hand van het stimuleringsprogramma Lean & Green maken deelnemers een plan van aanpak om binnen 5 jaar minimaal 20% CO2 te reduceren. Voor een getoetst plan van aanpak krijgen ze een Lean & Green Award, bij het behalen van de doelstelling de 1ste Lean & Green Star. Daarna kunnen de bedrijven meer stars verdienen en uiteindelijk de zero emissie realiseren. Wierda heeft tot eind 2019 de tijd om de 30% CO2-reductie te realiseren. Erkend Duurzaam is een MVO-programma mobiliteitsbranche gerelateerd. Het officiële certificaat wordt uitgereikt als de organisatie in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. De Wierda bedrijven kregen een over-all score van 92% en blonken uit door: het lage ziekteverzuim, het aantal leerlingen die in dienst zijn en deelname aan de stichting “Onbeperkt samen genieten”.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement