Ondernemend Friesland nieuws

LievenseCSO wil gewoon goed werk leveren

Lievense CSO Paul Zandstra

De roots gaan in Leeuwarden terug naar 1991, toen Milfac Milieuadvisering haar activiteiten startte. Later werd het CSO-Milfac en sinds 2015 opereert het bedrijf onder LievenseCSO. Een middelgroot advies- en ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur, water en milieu- en omgevingsvraagstukken. Met vestigingen op diverse plekken in Nederland en zelfs in Saoedi Arabië en op Sint Maarten. Sinds de recente overname van ingenieursbureau Bartels halverwege 2015 heeft het bedrijf zelfs twee vestigingen in de Friese hoofdstad. Wat zijn de ambities van dit alsmaar groeiende bedrijf? Wat hebben ze het Noorden te bieden? Vestigingsmanager Paul Zandstra vertelt.

“Voor ons is Leeuwarden de juiste uitvalbasis om onze activiteiten in de noordelijke regio verder uit te bouwen”, aldus Zandstra. “We voeren al jaren voor met name overheidsinstanties, bedrijven in de zuivel- en levensmiddeltechnologie en de agrarische sector uiteenlopende bodem- en afvalwateronderzoeken uit. Mede door de ambities van de gemeente Leeuwarden, hebben we besloten om ons noordelijk hoofdkantoor in Leeuwarden te vestigen. De ambities op het gebied van levensmiddelentechnologie, maar ook watertechnologie spreken ons aan.”

 

Asbest

De vestigingsmanager geeft aan dat behalve watertechnologie ook asbestverwijdering als groeikans wordt gezien. “Asbest komt nog altijd veel voor, met name ook in agrarische gebouwen. Wij willen ondernemers ondersteunen om ze daar van af te helpen. Daar zijn nu ook weer speciale subsidies voor, dus een mooi moment om het aan te pakken.” Het sterkste punt van LievenseCSO Milieu is volgens Zandstra de brede oriëntatie. “We kunnen alle disciplines goed aan. In het Noorden hebben we veel ervaring in de wereld van de zuivel, afvalwaterzuivering en asbest. Maar we kunnen uiteraard veel meer. Op ons hoofdkantoor in Bunnik zitten bijvoorbeeld meerdere juristen die alles weten van de omgevingswet. Zo kunnen we complexe bouwprojecten begeleiden, inclusief alle wettelijke zaken zoals MER-rapportages (Milieu Effect Rapportages, red.). Ook kunnen we bedrijven ondersteunen om certificeringen voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

 

Mooi vak

Zelf is Zandstra al sinds 2000 bij het bedrijf betrokken. Een lange tijd, maar ambitie en enthousiasme zijn na vijftien jaar nog altijd hoog. “Ik heb een mooi vak. Het is heerlijk dat je zoveel verschillende projecten mag doen, diverse mensen ontmoet van allerlei pluimage. Bovendien is geen probleem hetzelfde. Iedere klant geeft weer nieuwe uitdagingen. Dat maatwerk spreekt me enorm aan. Ik vind het ook mooi om vanuit dat enthousiasme voor je vak de groei te realiseren. Gewoon goed werk leveren, dan ga je als bedrijf vanzelf groeien.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement