Ondernemend Friesland nieuws

Doe nu mee met het Low Car Diet 2015

Low Car Diet Logo

Op 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaat voor het vierde jaar op rij het Low Car Diet 2015 van start. Vorig jaar was de Low Car Diet-wedstrijd zeer succesvol. Meer dan 100 bedrijven namen deel met een recordaantal van 1150  deelnemers, onder wie 100 directeuren. Bedrijven als Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, ABN Amro, EY, Landal GreenParks, Eneco en Unilever deden mee. Deelnemers maken met de mobiliteitskaart 30 dagen lang gebruik van de (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deelauto’s. Onderdeel van het succes is de enthousiaste inzet van deelnemende directeuren die dit jaar ook collega-topbestuurders uitdagen. Bekijk hier de compilatie video van 2014 voor ervaringen en resultaten. Klik hier voor meer informatie.

Wie is Urgenda?
Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die samen met het bedrijfsleven Nederland sneller duurzaam maakt. Wij organiseren diverse concrete projecten en campagnes waaronder het realiseren van energieneutrale huizen en de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, dit jaar op 9-10-2015. Wellicht ken je Urgenda van de Klimaatzaak, waarin wij samen met ca. 900 mede-eisers in het gelijk gesteld zijn dat de Nederlandse staat meer actie moet ondernemen om haar burgers te beschermen tegen klimaatverandering. De rechter heeft geëist dat Nederland in 2020 minimaal 25% CO2-reductie realiseert ten opzichte van 1990. Deze rechtszaak heeft veel media-aandacht gegenereerd in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft de NOS aangegeven een speciaal verslag (ca 45min, primetime) te willen doen van de Dag van de Duurzaamheid, de dag waarop het Low Car Diet zal starten.

 

Wat levert Low Car Diet jullie op?
Het Low Car Diet activeert medewerkers om zelf schoner, goedkoper en gezonder te reizen. Bedrijven besparen direct al geld door deel te nemen. Deelname aan het Low Car Diet geeft toegang tot de online tool ‘Carbon Manager’. Dit geeft jullie inzicht in het reisgedrag van je collega's tijdens de wedstrijd. Door de live besparingsinzichten, zorgt het voor een positief wedstrijdelement. Uiteindelijk creëert deelname aan het Low Car Diet draagvlak om jullie mobiliteitsbeleid aan te passen. Na afloop hebben jullie keiharde KPI's per medewerker en op bedrijfsniveau. De resultaten van afgelopen jaar:

  • 38% kosten besparing op mobiliteit
  • 30% CO2 reductie
  • 16% meer beweging

En dit zijn nog maar gemiddelden. Deelname kost slechts 1000 euro per bedrijf, ongeacht het aantal deelnemers.

 

Doen jullie ook mee?!

Al 140 bedrijven en meer dan 1200 medewerkers gingen jullie voor! Graag realiseren we met jullie een succesvol Low Car Diet 2015. Bekijk ervaringen via filmpjes, blogs en tweets van eerdere deelnemers op de website.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement