Ondernemend Friesland nieuws

Mark de Witte loopt mee in het volledige bouwproces

Bouwadvies Mark de Witte

De woningbouw trekt flink aan. Dat merken ze ook bij Bouwadvies Mark De Witte: “Het is druk en daar zijn wij blij mee. Er wordt weer gebouwd! We zijn bezig met woningen in Balk, Groningen en Castricum.  Daarnaast ontwikkelen we momenteel een aantal eigen projecten, zoals in Franeker en Lelystad.” Een persoonlijk contact met de klanten, dat is essentieel voor Mark de Witte: ”Wij werken hier met vier mensen, de schaal is klein, de lijnen kort, dat maakt ons makkelijk benaderbaar voor klanten.”

Bouwadvies Mark De Witte doet al het ‘papieren werk’ binnen de bouw: van 3D tekenontwerp, tot aan het maken van bestekken en calculaties. Naast woningbouwprojecten pakt Mark de Witte ook utiliteitsprojecten aan. Het zijn momenteel drukke tijden, maar de afgelopen jaren zijn er ook wel mindere tijden geweest. De recessie heeft De Witte gebruikt om een nieuwe koers uit te zetten en te investeren in BIM. (Building Information Modelling). De Witte: “Het is een software-oplossing die alle relevante informatie gedurende het bouwproces opslaat in een digitaal (3D) gebouwmodel. De informatie is voor alle betrokken partijen continu beschikbaar en altijd actueel. Vooraf is bijna alles in te calculeren en daarmee kun je de faalkosten fors terugdringen.”


Ontzorgen
Energiezuinig bouwen is inmiddels volledig geïntegreerd in de bouwprocessen. De Witte: “Meer en meer streven we ernaar om de gebouwen self supplying te maken. Onze meerwaarde is dat we exact kunnen berekenen hoe het investeringspatroon eruit gaat zien. Duurzaamheid is meer dan alleen een mooi idee, het gaat bij de uitvoering ook om de details.” Bouwadvies Mark de Witte ontzorgt de klant graag: “Wij lopen mee met heel het bouwproces, schakelen externe partijen in en zorgen dat alles op rolletjes loopt.”


Nieuwe website
Inmiddels is de nieuwe website online. De Witte: “Verreweg de meeste klanten komen bij ons via mond tot mondreclame. Maar het blijft daarnaast wel belangrijk om online zichtbaar te zijn, daarom is een nieuwe website een belangrijke investering voor ons.” Wat het vak zo mooi maakt? “Dat alles wat je doet zo zichtbaar is”, zegt De Witte. “Op zaterdagmiddag mag ik graag een rondje rijden langs alle bouwprojecten waar wij ons aandeel in hebben gehad. Dat geeft mij een trots gevoel.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement