Ondernemend Friesland nieuws

Meldkamer Kooi Security behaalt Europees certificaat

Meldkamer Kooi Security behaalt Europees certificaat

De meldkamer van Kooi Security is officieel gecertificeerd als PAC (Particuliere Alarmcentrale) volgens de Europese norm voor alarmcentrales: EN 50518. Hiernaast is het ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging behaald. Hiermee is Kooi Security de enige in Noord-Nederland.

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de certificering die kijkt naar de Europese eisen voor alarmcentrales,” aldus Jacob Elzinga, Kwaliteits- en Procescoördinator bij Kooi Security. “Daarnaast is de alarmcentrale nu ook officieel gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging. Er zijn maar een aantal bedrijven in Nederland die een zogenaamde particuliere, Europese alarmcentrale hebben. In Noord-Nederland zijn wij zelfs de enige. Het is een grote aanvulling op onze dienstverlening en wij hebben ons alvast klaargemaakt op de wijzigende wetgeving voor cameratoezicht.”


Toetsing

De EN 50518 certificering bestaat uit drie delen: deel 1 gaat over het gebouw van de meldkamer, deel 2 gaat over de technische eisen voor de aanwezige apparatuur en in deel 3 worden eisen gesteld aan alle procedures en het personeel. “Onze meldkamer voldoet aan alle eisen,” legt Jacob Elzinga uit. “Hij is voorzien van muren van gewapend beton, kogelwerende ramen en deuren, hightech (camera)beveiliging en toegangscontrole. Ons personeel heeft een beveiligingsachtergrond, is gescreend en speciaal opgeleid om in alarm- en noodsituaties adequaat te handelen.” Tot slot geeft Jacob Elzinga aan: “Uiteraard werken wij met de modernste technieken en dubbele back-up noodvoorzieningen.” De alarmcentrale is hermetisch afgesloten van de buitenwereld: hij zit 8 meter onder de grond, in de kluis van het voormalig Nederlandsche Bankgebouw in Drachten.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist