Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker OF/Narvic Hoofdredacteur OF

Menno Bakker was in de jaren tachtig leadzanger van de punkgroep Kobus gaat naar Appelscha en is oprichter van NARVIC, adviesbureau voor communicatie. Hij studeerde kunstgeschiedenis en communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, later gevolgd door een NIMA-opleiding. Hij werkte o.a. als journalist en als marketeer van het Groninger Museum en was actief in citymarketing (Expeditie Leeuwarden). Momenteel werkt Menno Bakker als communicatie-adviseur en als hoofdredacteur van OF magazine. Wilt u reageren op Menno z'n columns of heeft u een vraag? Mail ze Menno via menno@narvic.nl. Benieuwd naar alle columns van Menno? Kijk op zijn eigen Specialisten pagina.

De Gier is terug

Earthflight is het meest prestigieuze project uit de geschiedenis van de natuurdocumentaire. In vier jaar tijd werden meer dan honderd diersoorten in veertig landen gefilmd. Het meest spectaculair vond ik de aflevering over de Gier. Een tamme Gier (met camera) springt op commando uit een vliegtuigje en laat ons vanuit zijn perspectief de meest adembenemende landschappen zien.

 

Sowieso een apart beest, die Gier. Hij komt vooral voor in Zuidwest-Azië, delen van noordelijk Afrika en zuidelijk Europa. Maar op zondag 17 juni 2007 gebeurde er iets bijzonders. Er werd een groep van 97 vale gieren gesignaleerd boven België en jawel; een dag later zweefden ze boven ons land. Dat was natuurlijk zeer zeldzaam. Gieren zie je hier normaliter niet. Maar voor wie net als ik gebiologeerd is door dit dier en zijn leefwijze is er tegenwoordig een flinke troost: de faillissementsverkoop!


Neem het bankroet van Post Interieur en design in Leeuwarden. De gerenommeerde ondernemer Max Post had het in 2005 aangedurfd om zijn succesvolle zaak op de Schenkeschans te verruilen voor een ambitieus pand met van alles er op en er aan, achter het WTC. Mooi voor Leeuwarden. En toen kwam de recessie en bleef het akelig leeg. Het bedrijf probeerde van alles, maar de echte kopers bleven weg. Het laatste jaar had het gigantische betonnen pand met die enorme parkeerplaats de uitstraling van een afgedankt Roemeens staatsgebouw. Tot de gedenkwaardige dag 1 november 2012. De grote faillissementsverkoop begon! Jawel, leven in de brouwerij! Van heinde en ver kwamen de Golfjes en de Toyotaatjes aangescheurd om zich op de barstensvolle parkeerplaats het leplazurus te wenden en te keren voor een plekje. Ik had het moeten filmen; de ijver en de haast om een stukje van het kadaver af te mogen scheuren was bijna lachwekkend. De aanleiding was natuurlijk diep treurig. Ik wil er niet aan denken hoe dit tafereel voor de familie Post moet hebben gevoeld. Zij weten in ieder geval nu hoe je publiek moet trekken.

 

 

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie