Ondernemend Friesland nieuws

Merk of product snel beschermd dankzij Inaday

Jetske Zandberg Inaday

Om te voorkomen dat concurrenten jouw aantrekkelijke product, logo, merk of idee stelen, doe je er verstandig aan om ze tijdig te beschermen. Bij Inaday Merken en Patenten in Heerenveen kan het – what's in a name – al binnen een werkdag geregeld zijn. Hiervoor beschikken ze over specialisten op het gebied van bijvoorbeeld merkenrecht, octrooirecht en geheimhoudingsverklaringen.

Het beschermen van een idee of een concreet product is cruciaal. Voor je er erg in hebt, gaat een ander ermee aan de haal. “Dit gevaar neemt steeds meer toe”, vertelt Bas-Jan 't Jong, Europees/Nederlands-octrooigemachtigde en mede-eigenaar van Inaday. “Er wordt regelmatig bewust misbruik gemaakt van het intellectueel eigendom van een ander. Men neemt de risico's voor lief. Zeker als het de concurrent zelf aan financiële middelen ontbeert om zelf iets te bedenken. Het is daarom belangrijk het rechtsverhaal goed te regelen.”

 

Ervaring
't Jong en zijn team helpen sinds 2009 ondernemers bij de essentiële zaken van het eigendomsrecht. In Nederland maar ook internationaal. “We geven deskundig advies en kunnen de noodzakelijke registraties binnen een werkdag regelen. Wanneer het fout gaat, staan we bedrijven ook bij in een rechtszaak. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij de beste advocaten vinden voor deze ingewikkelde materie.”

 

Focus op MKB

Inaday is in allerlei branches thuis. Van een uitvinder van stalvoer tot een sanitairspecialist en van kledingmerken tot een ZZP'er die software heeft bedacht voor het traceren van verdwenen bouwgereedschap. “Onze focus ligt op het MKB, vertelt 't Jong. “En voor startende ondernemers hebben we speciale, scherpe tarieven. Ik weet hoe het is om een goed idee te hebben en maar weinig startkapitaal; deze ondernemers hebben een zetje nodig. Wij geven die door het intellectueel eigendomsverhaal voor een gereduceerd tarief op orde te brengen.”

 

Simpel en snel

Inaday heeft drie kantoren in Nederland: in Enschede, Tilburg en Heerenveen. De Friese vestiging staat onder leiding van Jetske Zandberg. “We zijn geen gigantisch kantoor, zoals je regelmatig ziet. We willen sowieso niet precies zo zijn zoals anderen. We onderscheiden ons door middel van vaste tarieven en levertijden. Daarnaast wil men in onze branche nog wel eens de neiging hebben om moeilijke taal te gebruiken en te wijzen op ingewikkelde details die voor ondernemers overbodig zijn. Wij niet. Onze bescherming is helder, goed en snel geregeld.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement