Ondernemend Friesland nieuws

Millennials willen snellere doorgroeimogelijkheden

Millennials willen snellere doorgroeimogelijkheden

Millennials zijn minder tevreden over hun baan dan hun leidinggevenden denken. Daar waar leidinggevenden verwachten dat de millennial relatief tevreden is en binnen een termijn van circa drie a vier jaar een andere baan zal zoeken geven millennials zélf aan dat ze (gemiddeld) al na twee jaar een andere baan zullen zoeken. Doorgaans is men vooral op zoek naar doorgroeimogelijkheden; meer verantwoordelijkheid, flexibiliteit en uitdaging. Dat blijkt uit een onderzoek dat het afgelopen jaar door een groep van twaalf Young Professionals (o.a. rechten, IT, economie en marketing) is uitgevoerd, in het kader van hun traineeship bij een van de grote financiële zakelijke dienstverleners in Leeuwarden (Aegon, Achmea, Bentacera, CJIB, De Friesland Zorgverzekeraar en ING). 

De dienstverleners hebben het afgelopen studiejaar samen met NHL Hogeschool en Gemeente Leeuwarden voor de derde keer de handen ineengeslagen om een groep van twaalf Young Professionals een traineeship aan te bieden van een klein jaar. Het onderzoek is gedurende die periode uitgevoerd onder een populatie van 180 millennials bij de zakelijke dienstverleners die bij het project betrokken waren. Deze week werden de traineeships succesvol afgerond.


Millennials vormen in Friesland een generatie waarvan vaak wordt aangenomen ze snel vertrekken om carrièremogelijkheden te zoeken in de Randstad. Het samenwerkingsproject is juist bedoeld om jong talent te ontwikkelen en te behouden voor Leeuwarden/Friesland. Onderzocht is daarom op welke manieren millennials gedurende hun loopbaan (langer) behouden kunnen worden voor het Noorden.

 

Doorgroeimogelijkheden

Als een van de belangrijkste factoren zijn doorgroeimogelijkheden uit de bus gekomen. Uit het onderzoek blijkt dat een grote hoeveelheid millennials niet langer dan twee jaar in de huidige functie wil blijven werken, omdat er geen mogelijkheden zijn om door te groeien binnen de organisatie. Op het moment dat deze mogelijkheden er wél zijn, geven millennials aan langer dan zes jaar bij de huidige organisatie te willen blijven. Leidinggevenden lijken niet voldoende op de hoogte van de urgentie van deze wens; in hun perceptie zullen millennials gemiddeld drie tot vier jaar in hun huidige functie blijven werken. Dat kan voor werkgevers dus tot vervelende en onverwachte uitstroom van talent leiden.

 

Communicatie 

Met name ook de communicatie tussen leidinggevenden en millennials kan beter, zo blijkt. Beide groepen waren dikwijls slechts matig op de hoogte van de doorgroeimogelijkheden die er binnen een organisatie zijn. De Young Professionals adviseren op basis van hun onderzoek om een zogenaamde check-in in te voeren. Leidinggevenden en millennials gaan bij een dergelijke check-in een open gesprek aan om wensen, mogelijkheden en verwachtingen met elkaar te bespreken, zonder hier een beoordeling aan te koppelen. Een handig middel om alle ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden te visualiseren en te bundelen is een online platform binnen de organisatie. Hier kan de millennial zelf zoeken naar bijvoorbeeld interne projecten of masterclasses. 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement