Ondernemend Friesland nieuws

MiXL: Méér dan een flexwerkplek

MiXL: Méér dan een flexwerkplek

“Ik vind het prachtig als ik zie dat mensen groeien doordat ze dingen doen waarvan ze zelf niet hadden verwacht dat te kunnen,” zegt Judith Otto, eigenaar van MiXL. “De meeste ondernemers starten met een enorme bak passie, een supergoed idee en een prachtige droom. Dan komen ze in de realiteit. Ze schrijven zich in, maken een website of social-media account en dan... Dan gaat het in de pan en moet het bakken en braden, zeg ik altijd.”

MiXL biedt startende ondernemers flexwerkplekken, trainingen en veel netwerkmogelijkheden. “De naam MiXL staat voor de extra-large versie van jezelf. Het staat voor het groeipotentieel dat je aanboort wanneer je met andere ondernemers in aanraking komt. We hebben hier nu zo'n twintig jonge ondernemers zitten die hier flexwerken. De meeste zitten hier enkele dagdelen per week. Ze hebben heel verschillende expertises; zoals websitebouwer, tekstschrijver, video producent en  administrateur. Het is prachtig om die mensen bij elkaar te hebben. Ze kunnen elkaar ondersteunen, van elkaar leren en van elkaars netwerk gebruik maken. Daarnaast zijn er regelmatig ervaren ondernemers die het erg leuk vinden om de jonge ondernemers te helpen. Dit werkt beide kanten op, want de doorgewinterde ondernemers krijgen een frisse blik van de starters, terwijl de starters de fijne kneepjes van het vak leren van hun ervaren collega.”

 

Verhuizing

Niet alleen de hurende ondernemers, maar ook MiXL zelf groeit. “We zijn onlangs van de Strookjesfabriek aan de rand van Sneek naar het pand naast de Rabobank in het centrum verhuisd. Dit brengt enorme voordelen met zich mee. Ten eerste is het een echte A-locatie, waardoor we veel zichtbaarder zijn. Daarnaast hebben we nu vier keer zoveel ruimte. We hebben nu twee etages, die gezamenlijk 600m2 beslaan. We hebben een vergaderruimte en drie flexruimtes. Veel van de huurders die in de Strookjesfabriek zaten, zijn meeverhuisd. Flexwerkers kunnen door in te loggen op onze website voor een dagdeel een plek huren. Dit kan middels een strippenkaart of abonnement.”

 

Meer dan alleen een werkplek

“Sommige echt commerciële verhuurders richten zich alleen op het verhuren van werkplekken. Ik zie het ook als mijn functie om ervoor te zorgen dat mensen zich hier thuis voelen en met elkaar in contact komen. Dit doen we bijvoorbeeld door een maandelijkse ondernemerslunch. Hierbij is iedereen welkom, ook van buiten MiXL. Dit is een moment dat bedoeld is om ervaringen uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Netwerken is zo belangrijk. Daarnaast geven onze eigen ondernemers of externe bedrijven hier vaak presentaties.”

 

Groeiprogramma

“In januari ga ik van start met een nieuw idee: het Groeiprogramma. De bedoeling is om ondernemers in de opstartfase van hun onderneming, het eerste jaar, een werkplek te bieden en intensief te begeleiden. We helpen ze bijvoorbeeld met een marketing en communicatieplan, acquisitie en administratieve zaken. Hoe zorg je dat je geld niet verkeerd uitgeeft? Hoe en wanneer moet ik patent aanvragen? Wat kan een gemeente voor mij betekenen? Allemaal vragen waar je als starter tegenaan loopt en waarbij ik ga helpen. Het zou prachtig zijn als veel ondernemingen uiteindelijk zo groot worden dat ze na verloop van tijd te groot zijn om hier nog te zitten. Ze zijn dan groot genoeg om op eigen benen te staan en dan is er weer plek voor nieuwe aanwas.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement