Ondernemend Friesland nieuws

Moppadop uit IJlst ontwikkeld Moppa Sea World Adventure

Moppadop game Moppa Sea World

In juni 2015 lanceerde Moppadop uit IJlst hun eerste game voor jonge kinderen: Moppa Ice Cream. Maandelijks worden hier nog steeds ruim 4000 virtuele ijsjes in gemaakt door kinderen over de hele wereld. Het spel is met name in Amerika en China erg populair. Na op grote conferenties als Reasons.To in Brighton (UK) en TEDxFryslân in Drachten te hebben gesproken over het verhaal achter de game is het team van Moppadop nu druk bezig aan hun tweede game 'Moppa Sea World'.

Moppa Sea World

In Moppa Sea World gaan de twee hoofdpersonen op reis onder water en leren de kinderen spelenderwijs een hoop over getallen en rekenen. Maar bovenal staat een leuke spel ervaring centraal, aldus Jop Wielens. Om hiervoor het publiek alvast een beetje warm te maken en mensen mee te nemen op hun reis lanceert Moppadop een

Kickstarter campagne. De 'backers' op Kickstarter krijgen er direct iets moois voor terug namelijk: leuke stickers, buttons, ansichtkaarten, posters, een boek en als je echt gul bent zelfs een illustratie van jouw eigen kind in de stijl van Moppadop.

 

 

Over Moppadop

Moppadop is een nieuw bedrijf gevestigd in IJlst dat zich richt op het maken van 'digitale avonturen' voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar. Ons 'digitaal speelgoed', spellen in de app stores van Google en Apple, richt zich op de avonturen van twee hoofdfiguren: Moppadop, een staartloze kleine leeuw die een mooie indianen tooi op heeft en zijn vriendje Moth, een dondersteen van een luiaard.

 

Graham Lewis en ik zijn de oprichters van Moppadop. We hebben een aantal jaren samengewerkt voor Digital Outlook in Londen en hebben gezamenlijk meer dan 20 jaar ervaring in het maken van apps, games en websites voor kinderen en jongeren. Omdat we niet ons leven lang in opdracht van anderen wilden werken besloten we een jaar geleden onze ervaring met merken als Xbox, Disney, CBBC en Chorion te focussen op het maken van onze eigen producten. Er zit alleen wel een klein addertje onder het gras, we wonen 16.559 km uit elkaar. Graham woont in Sydney en ik woon in IJlst. Maar gelukkig leven we in een tijd waarin internet de wereld kleiner maakt dan ooit, besluit Jop.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement