Ondernemend Friesland nieuws

MW Sound & Solutions: “Geluid steeds meer in beeld”

MW Sound & Solutions: “Geluid steeds meer in beeld”

Na vijftien jaar ervaring als audiotechnicus besloot Martin Wijbenga een ruime twee jaar geleden zijn eigen bedrijf te starten. MW Sound & Solutions was geboren, en is inmiddels een volwassen onderneming geworden. Wijbenga praat graag over zijn vak. Dat komt goed uit, want Ondernemend Friesland is nieuwsgierig en luistert graag! “Er is steeds meer mogelijk met akoestiek én er is steeds meer aandacht voor.”

Martin, wat zijn de laatste ontwikkelingen als het om de akoestiek gaat?

“Mensen denken vaak nog steeds dat akoestische panelen zwart en grijs zijn, maar dat is al lang niet meer zo. Het is nu zelfs mogelijk om eigen prints op een paneel te laten drukken. Zo maken de akoestische panelen echt onderdeel uit van de inrichting. Ik zie dat niet alleen op de zakelijke markt, maar ook bij particulieren er steeds meer aandacht voor is. En we kunnen écht mooie dingen maken, die ook nog eens heel goed werk doen.”

 

Waarom zouden mensen überhaupt moeten gaan nadenken over de akoestiek in een ruimte? Is het de investering waard?

“Daarvan ben ik overtuigd. Bedenk wel dat geluid één van de belangrijkste stressfactoren is voor mensen, zowel thuis als op het werk. Denk aan spelende kinderen thuis, een luid-telefonerende collega op het werk, maar bijvoorbeeld ook tijdens een avondje uit: niets is vervelender dan dat je elkaar tijdens een etentje niet kunt verstaan. Laatst las ik dat de overheid het advies gaf aan kleine horecagelegenheden om de akoestiek aan te passen, om een ouder publiek te trekken. Toen dacht ik: kijk, dat is veelbelovend. Als de overheid zich ermee gaat bemoeien, dan komt er echt aandacht voor.”

“En om terug te komen op de vraag of het de investering waard is: jazeker. Bovendien zijn er tegenwoordig goed betaalbare akoestische voorzieningen verkrijgbaar. Het is nu echt bereikbaar voor particulieren.”

 

Hoe onderscheid jij je van je concurrenten?

“Ik heb vijftien jaar ervaring in het geluid en werk bovendien merkonafhankelijk. Ik kan door metingen in ruimtes snel bepalen welke voorzieningen er nodig zijn. Ik lever echt maatwerk en daarbij is de smaak van de klant uiteraard bepalend.”

 

Als we het hebben over productontwikkelingen, gaat het dan ook om kleinere panelen?

“Hoe je het ook draait of keert: we hebben te maken met natuurkundige wetten. Het gaat om geluidsgolven die door de lucht vliegen en die wil je absorberen. Daar zijn verschillende toepassingen voor, maar de grootte verschilt niet erg. Toch kun je er veel mee doen, want je kunt zelfs schilderijen op panelen printen. Het Portugese merk Artnovion is wat dat betreft een voorloper in de ontwikkelingen. Zij hebben panelen die je in alle denkbare kleuren en composities kunt uitvoeren. Er zijn zelfs ronde, of driehoekige panelen mogelijk.”

 

In welke ruimtes kun jij uit de voeten?

“Eigenlijk overal. Of het nu gaat om cafés of kantoorgebouwen, of om woonhuizen en schoollokalen: overal waar lawaai is, kan ik als akoestisch adviseur hulp bieden. Daarbij zorg ik voor rust; niet alleen qua geluid, maar ook qua inrichting. We maken het echt passend. Geluid is in alle opzichten steeds meer in beeld.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement