Nationaal Park Schiermonnikoog viert feest

Voor eilander en toerist

Eilander en toerist krijgen twee dagen de kans een unieke route te fietsen of wandelen, met ‘proeven en beleven’ als thema. Muziek is hierbij een belangrijke pijler, want biedt de natuur niet één groot openluchtconcert? Maar werkelijk álle zintuigen komen aan bod. Dus jazeker: ook de smaak wordt op de proef gesteld middels culinaire verrassingen van de eilander ondernemers. En natuurlijk neemt de prachtige eilander natuur een belangrijke plek in, met langs de route interessante natuur-doe-dingen.

Galerie Ogygia

Het kunstdoosje van galerie Ogygia vormt de basis van deze beleefroute. Op een groot aantal natuurrijke plekken op het eiland staan frames geplaatst, die corresponderen met de prachtige kunstkaarten uit het doosje. Deze route is voor € 15,- (per maximaal 5 personen) bij het Bezoekerscentrum verkrijgbaar. Dit is inclusief de schilderachtige kaarten en de bonnen voor de (culinaire) verrassingen tijdens de tocht, die op beide dagen tussen 11 uur en 15 uur te beleven zijn.

Jubileumetiket

En dit is nog lang niet alles. Werkelijk iedereen mag weten dat het Nationaal Park jarig is. Een groot aantal evenementen en activiteiten op Schiermonnikoog heeft daarom het zogeheten jubileumetiket van het Nationaal Park gekregen. In de maanden mei en juni is bijvoorbeeld in het Bezoekerscentrum een expositie van de eilander schilderclub De Kwast te bezichtigen. Op 27 mei plus 12 en24 juni is het mogelijk met de boswachter in een huifkar op kraamvisite bij de meeuwenkolonie op de kwelder te gaan. En kinderen kunnen bijvoorbeeld de natuur in tijdens de survivaldagen op 30 juli en 6 augustus. Kijk voor alle unieke jubileumactiviteiten op de website: www.np-schiermonnikoog.nl. Of loop eens binnen bij het Bezoekerscentrum aan de Torenstreek op Schiermonnikoog.

Het Nationaal Park Schiermonnikoog is onderdeel van een keten van 20 Nationale Parken die samen een beeld van de verscheidenheid aan natuurlijke landschappen in ons land bieden. De natuur van Schiermonnikoog staat bekend om haar diversiteit.

Delen via

Vergelijkbare berichten