Ondernemend Friesland nieuws

Negen bedrijven aan de slag met duurzaamheid

Het koploperproject Weststellingwerf Duurzaam Ondernemen

Negen bedrijven nemen deel aan het Koploperproject Weststellingwerf. Woensdagochtend was de start met een ontbijtbijeenkomst in het gemeentehuis in Wolvega. Hierbij werd een toelichting gegeven op het project en ondertekenen de partijen de deelnemersverklaringen. Het Koploperproject, gesubsidieerd door de provincie, ondersteunt MKB-ondernemers die duurzaam willen werken en ondernemen. De gemeente riep eerder dit jaar via diverse kanalen bedrijven op om zich aan te melden. Hier hebben nu dus negen bedrijven gehoor aan gegeven.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is sterk in opkomst. De maatschappij vraagt in toenemende mate aan bedrijven om verantwoording af te leggen over de gevolgen van hun handelen op milieu- en sociaal gebied. Consumenten worden kritischer, bedrijven stellen steeds vaker eisen aan hun toeleveranciers en ook de overheid koopt duurzame diensten en producten. Duurzaam ondernemen is een must, maar biedt vooral ook kansen!

Deelnemende bedrijven
Voor het Koploperproject Weststellingwerf doen de volgende bedrijven mee: Schildersbedrijf Kranendonk, Taxibedrijf Troost & De Boer, Moes Bedden, Martec Nederland, Holland Inn, Stoffeerwereld Ruitenberg, Jumbo Noordwolde De Jong, Heiwo Carrosseriefabriek en Landustrie Sneek BV.

Het Koploperproject

De gemeente wil duurzame bedrijvigheid stimuleren. Dat past in het beleid van de gemeente en is bovendien goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid. Met het Koploperproject willen de gemeente en  bedrijven  samen aan de hand van concrete voorbeelden laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen hoort en nodig is, maar ook lonend is en boeiend kan zijn. Dat is goed voor People, Planet én Profit. Inmiddels zijn al ruim 20 Koploperprojecten uitgevoerd in Fryslân, waarbij al meer dan 200 bedrijven en organisaties zijn betrokken.

 

Wat houdt het Koploperproject in?

De deelnemende bedrijven worden doorgelicht op duurzaamheid. Nieuwe kansen, verbetermogelijkheden en risico‚Äôs worden in kaart gebracht. En de bedrijven gaan concreet aan de slag met MVO-beleid en verbeteracties. Ze wisselen ervaringen uit met andere koplopers en de resultaten worden gedeeld met andere ondernemers. Zo kunnen bedrijven zich ook profileren als duurzame Koploper. Het project duurt circa een jaar en wordt gecoördineerd door provincie Fryslân project A7Westergo. De inhoudelijke uitvoering/begeleiding ligt in handen van het adviesbureau DZyzzion.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement