Ondernemend Friesland nieuws

Netwerkbijeenkomst Museum Dr8888 meer dan waard

Netwerkbijeenkomst Museum Dr8888

Afgelopen woensdag 20 januari 2016, organiseerde Museum Dr8888 de netwerkbijeenkomst Museum Dr8888 meer dan waard. Een bijeenkomst waar lokale ondernemers werden uitgenodigd om meer te weten te komen over de plannen van het museum en de niet te onderschatten economische waarde van het museum voor de regio en de ondernemers in Drachten.

Lef tonen

Wethouder Marja Krans van Cultuur opende de bijeenkomst. Haar openingswoord stond in het teken van perspectief en lef. Ze riep ondernemend én cultureel Drachten op om lef te tonen en de handen ineen te slaan om zo kansen te creëren voor de aankomende jaren.

 

Kleur bekennen in Drachten

Directeur marketing van het NBTC, Conrad van Tiggelen sprak over de verwachte groei in het internationaal toerisme tot aan 2020. In het door het NBTC ontwikkelde concept Holland City, wordt Nederland door het oog van de buitenlandse toerist gezien als één grote stad. Het streven in dit concept is daarom om het toerisme te spreiden vanuit het centrum (Amsterdam) naar de periferie en toeristen zo kennis te laten maken met alle andere mooie plekjes in Nederland. Om zowel binnen- als buitenlandse toeristen aan te trekken en richting te geven aan de groei in Drachten zal door de gemeente, ondernemers, culturele instellingen én bewoners gezamenlijk een duidelijke strategie bedacht moeten worden. Het is daarbij van belang  om duidelijk te krijgen wat het onderscheidende vermogen van Drachten is. Waarmee kan Drachten zich profileren? Drachten heeft geen hoog Anton Pieck gehalte en moet het van andere kwaliteiten hebben. Van Tiggelen haalde het voorbeeld van Rotterdam erbij. Als je in 2005 op Rotterdam googelde dan kreeg je troosteloze afbeeldingen van een verwaarloosde stad zonder identiteit. Als je hetzelfde nu doet krijg je een wereldstad te zien met architectonische hoogstandjes. Wat heeft Drachten? Drachten heeft o.a. het achterland, met prachtige dorpen en natuurgebieden. Drachten zelf heeft ook wat, namelijk De Stijl. Museum Drachten is als partner aangesloten met enkele grote museum uit de Randstad in het project geïnitieerd door het NBTC, From Mondriaan to Dutch Design, shaping a New World. Het is naast bijvoorbeeld het Van Goghjaar in 2015 en het Jeroen Boschjaar in 2016, het thema voor 2017. Het maakt onderdeel uit van een van de zogenaamde metrolijnen die het NBTC heeft opgezet.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement