Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwe Specsavers winkel opent haar deuren in Dokkum

Nieuwe Specsavers winkel opent haar deuren in Dokkum

Afgelopen zaterdag heeft Specsavers officieel haar deuren geopend aan de Grote Breedstraat in Dokkum. Mede-eigenaren van deze 127e Specsavers-winkel zijn opticien Hetty Boonstra-Beers, retailer Martin Moeton en audicien Henny Holwerda. Alle drie hebben zij jarenlange ervaring in hun vakgebied. In totaal staat er een team van zeven professionals klaar om klanten de beste oog- en hoorzorg te bieden.

Jarenlange ervaring
Hetty Boonstra-Beers heeft ruim 30 jaar ervaring in het optiekvak, waarvan 7 jaar bij Specsavers. Naast opticien is zij ook contactlens specialist. Ook Martin Moeton is door de wol geverfd en werkt al 10 jaar in de detailhandel. Hij heeft de afgelopen 3 jaar voor verschillende Specsavers winkels gewerkt. ‘‘Met het openen van deze winkel komt een lang gekoesterde wens uit. Dokkum is een heel bewuste keuze geweest als vestigingsplaats voor deze nieuwe winkel. Het is een stad met een rijke historie en een heel aangename sfeer. De collega-ondernemers die ik tot nu toe heb leren kennen zijn heel open en positief. De eerste samenwerkingen zijn al gesloten! We hebben een mooie ruime winkelruimte gevonden, waarin we qua oppervlakte voldoende ruimte hebben om nog verder te groeien. Op verzoek van de gemeente hebben we het standaard ontwerp van het winkelfront aangepast, zodat de historische uitstraling van het centrum weer in ere wordt hersteld. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren’’, aldus Martin Moeton.

 

Martin geeft ook aan: ‘‘Ons team is de kracht van de winkel. Onze audicienpartner Henny Holwerda werd in 2015 door een internationale vakjury uitgeroepen tot Beste Audicien van Nederland. Haar assistent Josée Diender heeft ook jarenlange ervaring, zowel op het gebied van optiek als horen. Daarnaast heeft onze optiekadviseur Hans Hilverda al 16 jaar Specsavers achter zijn naam staan. Medewerkster Udie Jousma is nieuw binnen optiek maar heeft veel ervaring opgedaan in de detailhandel. Een zonnetje in huis, klantvriendelijk en zeer leergierig. Lisa Oegema is opticien, twee dagen per week aanwezig en ondersteunt Hetty in haar dagelijkse werk. En tot slot Thirza Verbunt, tweedejaars optiekstudente. Zij is een dame met veel pit, is servicegericht en heeft mooie ambities om uiteindelijk optometrist te worden. We zijn erg trots op ons team en samen gaan we er een succes van maken in Dokkum!’’

 

De klant staat voorop

Specsavers onderscheidt zich door het bieden van betaalbare en professionele oog-en hoorzorg.  ‘‘Naast de beste prijs, zijn service en professionaliteit voor ons minstens zo belangrijk. We vinden dat je met je ogen en oren uiterst zorgvuldig om moet gaan. Daarom worden bij Specsavers alle oogonderzoeken uitsluitend gedaan door opticiens of optometristen met een afgeronde overheidserkende MBO- of HBO-optiekopleiding. Daarnaast heeft Dokkum een zeer goede oogkliniek, Oog en Welzijn, waar wij onze klanten naartoe kunnen verwijzen mochten we bijzonderheden opmerken tijdens het oogonderzoek”, aldus Hetty Boonstra-Beers. Ook voor de audiciens bij Specsavers geldt dat zij allen gediplomeerd en StAr-geregistreerd zijn. “Een goede zaak, want problemen met het gehoor luisteren nauw en vragen om een professionele audicien die verstand van zaken heeft. Mensen met licht tot complex gehoorverlies kunnen bij ons rekenen op een deskundig advies, innovatieve hoortoestellen én uitgebreide nazorg. Samen met twee andere collega’s begeleiden we klanten zorgvuldig bij een passende hooroplossing,” aldus audicien Henny Holwerda.

 

Stichting Specsavers Steunt
Elk jaar steunen alle Specsavers winkels naast het landelijke goede doel, het Diabetes Fonds, ook een lokaal goed doel. Daarom heeft de winkel de eerste maand een goede doelen-ideeënbox in de winkel staan. Op basis van de wens van de klanten wordt bepaald voor welk lokaal doel de winkel dit jaar gaat sparen. 

 

Friestalig
Het grootste gedeelte van het team komt uit de direct omgeving van Dokkum en is zowel Nederlands- als Friestalig. ‘‘Wy noegje jo graach út om gewoan ris by ús del te kommen en mei ús yn’e kunde te kommen, wy bin nijsgjirrich nei wa’t jo binne en wêr’t wy jo mei helpe kinne!’’ aldus het team.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement