Ondernemend Friesland nieuws

25e Boot Holland; Van regionaal naar internationaal

Boot Holland 2015

Van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Vrijdag om 13.00 uur opent Boot Holland haar deuren. Al weer voor de 25ste keer. Begonnen als beurs met een regionaal karakter met botenbouwers uit de omgeving, heeft Boot Holland zich ontwikkeld tot een internationale watersportbeurs met standhouders uit het hele land en ook bezoekers uit de ons omringende landen. Niet veranderd is dat staalbouw sterk verankerd is en het visitekaartje vormt. Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Op de 25e Boot Holland is de stalenjachtbouw wederom sterk vertegenwoordigd

Stalen jachtbouw wederom sterk vertegenwoordigd

De Saksenhal en Keltenhal herbergen samen 35 (!) stalen motorjachten, een ongekend aantal. Daarmee is Boot Holland dé stalenmotorbotenbeurs van de Benelux. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Abim Yachting, Brandsma Jachten, Linssen Yachts, Aquanaut Yachting Holland, Bootcentrum Geertsma, Serious Yachts, Frisian Motorboats en Jachtbouw Knobbe. Primeurs zijn er van Pollard Jachtbouw met de nieuwste cabrio, Vedette Jachtbouw die met de Vedette 930 met aangepast onderwaterschip komt en Smelne Yachtcenter met de Smelne Vlet 42 SD. Beursmanager Pieter Fokkema: “Staalbouw gaat erg goed op Boot Holland. Als alles volgens plan verloopt wordt het aanbod in de nabije toekomst in het bovenste segment uitgebreid want er is volop interesse uit die hoek. Dat zou mooi zijn want daarmee worden we nog completer. Als je geïnteresseerd bent in een stalen schip moet je op Boot Holland zijn.” Dat verklaart waarschijnlijk ook de toename van het bezoek uit het buitenland. “Omdat ongeveer een derde van het totale aantal online een kaartje koopt, hebben we de geografische herkomst van de bezoekers steeds beter in beeld. Steeds meer Belgen en Duitsers, maar ook mensen uit Zwitserland, Luxemburg en Engeland. Bootjes kijken en alles aanbieden wat er op en aan kan, samen met diensten die direct met de watersport te maken hebben. Dat blijft het uitgangspunt van Boot Holland.”

 

Tijdens de 25e Boot Holland is ook de sloepensector breed vertegenwoordigd

Maar liefst 32 nieuwe deelnemers
Boot Holland kent dit jaar 32 nieuwe en deelnemers die terug zijn van weggeweest. Voorbeelden zijn VEAM uit Heerenveen, Nauta Maritiem in Zoetermeer en Barkaris-Friesland die met een stand van 400 m² meteen maar goed uit pakt. Hetzelfde geldt voor Delphia Yachts dat met drie zeilachten en twee motorboten naar de beurs komt. Verder presenteert Antaris de Seventy7 Open en Cabin, valt de nieuwste Beneteau te bewonderen, presenteert Yanmar nieuwe common rail diesels, toont Garmin twee nieuwe LCD mastdisplays en is er veel aandacht voor elektrisch varen. Het klassieke schepen paviljoen is twee keer zo groot als vorig jaar met als waarschijnlijke publiekstrekkers twee skûtsjes. Nieuw zijn het aluminium paviljoen en het jachtcharter paviljoen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement