Ondernemend Friesland nieuws

5e editie Woonfestival Leeuwarden 2009 succesvol!

5e editie Woonfestival Leeuwarden 2009 succesvol!

Afgelopen zaterdag vond voor de vijfde keer het Woonfestival Leeuwarden plaats. Het festival trok ook dit jaar veel belangstellenden naar de Leeuwarder binnenstad.

 

Roel Sluiter (wethouder Wonen gemeente Leeuwarden) en Johan Sijtsma (architect en voorzitter domein Wonen van Expeditie Leeuwarden) openden het festival met hulp van een KEF (Komende Ex Forens) uit Engeland. Deze Engelse dame kwam minimaal drie keer per week naar Leeuwarden voor werkzaamheden. Meneer Sluiter, meneer Sijtsma en een plaatselijke agent wisten haar te overtuigen om in de Friese hoofdstad te komen wonen. Deze openingsact haakte in op de forensencampagne die twee weken geleden van start is gegaan.

Er was veel te zien en te beleven op het Woonfestival. In en om het stadhuis presenteerden een groot aantal makelaars, projectontwikkelaars, zorginstellingen en woningcorporaties zich met het huidige en toekomstige woningaanbod in Leeuwarden. Daarnaast hielden vele deelnemers aan het Woonfestival open huizen op locaties, deze bleken ook goed bezocht te worden door geïnteresseerden.

 

Voor een nog betere kennismaking met Leeuwarden als woonstad kon de bezoeker gratis cultuursnuiven; Expeditie Leeuwarden deelde onder andere vrijkaartjes uit voor de drie grotere musea van de stad en voor het beklimmen van de Oldehove. Hier is door de bezoekers veel gebruik van gemaakt. De sfeer op het festivalterrein werd verhoogd door live muziek, straattheater en kindervermaak.

 

Het totaal aantal bezoekers was iets minder dan voorgaande edities van het Woonfestival. Maar de deelnemende organisaties gaven wel aan dat het opvallend was dat zij, met name dit jaar, veel serieus geïnteresseerde bezoekers ontvingen in hun stand. De organisatie van het Woonfestival, Expeditie Leeuwarden, kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op een geslaagd festival.

Gezellige drukte tijdens het woonfestival 
Expeditie Leeuwarden

Het Woonfestival Leeuwarder vond plaats onder auspiciën van Expeditie Leeuwarden: een stadsbreed initiatief van bedrijfsleven, onderwijs­instellingen, culturele organisaties en overheid. Het festival wordt o.a. georganiseerd door de plaatselijke makelaars, woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeente Leeuwarden.

 

Expeditie Leeuwarden is een campagneconcept van de stad Leeuwarden. Ondernemers, kennisinstellingen, gemeente, provincie en tal van organisaties beogen onder deze vlag het imago van de Friese hoofdstad te versterken.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement