Ondernemend Friesland nieuws

Aanmeldingsperiode Koning Willem I Prijs 2010 van start:

Aanmeldingsperiode Koning Willem I Prijs 2010 van start:
Dinsdag 1 september start de aanmeldingsperiode voor de Koning Willem I Prijs 2010. Tot 15 januari 2010 kunnen ondernemingen zich kandidaat stellen om kans te maken op dé ondernemingsprijs van Nederland. Dr. Wellink, President De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting, roept ondernemingen op zich kandidaat te stellen en zich hiermee juist in deze tijden te onderscheiden. Op 25 juni 2010 zal deze prijs voor de 26e keer worden uitgereikt. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, zal de prijs dan aan de twee winnaars overhandigen.

 

Één prijs is bestemd voor het MKB en de ander voor grote ondernemingen met meer dan 250 medewerkers. De winnaars in 2008 waren Fugro en Solland Solar. Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier zie www.kw1prijs.nl

 

Winnaars van de Koning Willem I Prijs 2008

Winnaars Koning Willem I Prijs

De heer Gosse Boxhoorn (CEO Solland Solar) en de heer Klaas Wester (CEO Fugro)

Foto: Roy Beusker Fotografie

 

Start aanmeldingsperiode

Vanaf dinsdag 1 september 2009, kunnen ondernemingen zich aanmelden voor de Koning Willem I Prijs 2010. Zowel het MKB als grotere ondernemingen komen in aanmerking voor deze prestigieuze ondernemingsprijs. Tot 15 januari 2010 kunnen ondernemingen zich kandidaat te stellen om kans te maken op de Koning Willem I Prijs 2010. De aanmelding moet voorzien zijn van een motivering die specifiek in gaat op de kenmerken van de Koning Willem I Prijs: durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie.

 

Dr. A.H.E.M. Wellink, President De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting: “We moedigen alle Nederlandse ondernemingen aan zich kandidaat te stellen voor dé ondernemingsprijs van Nederland. Met name ondernemingen die zich in deze roerige economische tijden goed staande weten te houden, en zich op die manier onderscheiden op het gebied van durf, daadkracht en doorzettingsvermogen, raden we van harte aan zich aan te melden,” aldus Wellink.   

 

In 2008 kwamen Fugro en Solland Solar als winnaars uit de bus. Al eerder wonnen ASML (2006), Oad Groep (2003), Mammoet Holding (2002), Heineken (2000) en Akzo Nobel (1998). In 1958 werd de Koning Willem I Prijs voor het eerst uitgereikt.

 

Selectieprocedure

De selectie van de genomineerden en de uiteindelijke winnaar van de Koning Willem I Prijs 2008 wordt verricht door het bestuur van de stichting, daarbij gesteund door vier regionale selectiecommissies. De voorzitter van de Koning Willem I Stichting is de heer dr. A.H.E.M. Wellink, President van De Nederlandsche Bank. De selectiecommissies, bestaande uit voor de regio gezaghebbende ondernemers, behandelen de namen en de gegevens van de kandidaten vertrouwelijk. Uiteindelijk worden de namen en de gegevens van de zes laatste genomineerden (drie MKB en drie grote ondernemingen) bekend gemaakt.

 

Uitreiking door de Prins van Oranje

De Koning Willem I Prijs wordt slechts één keer in de twee jaar uitgereikt. Op 25 juni 2010 gebeurt dit voor de 26e keer. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, zal de ondernemingsprijs dan aan de winnaars overhandigen in Den Haag.

 

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de Stichting de prijs toe.

 

De Stichting heeft als taak de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn vertegenwoordigd: onder andere De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Vereniging Kamers van Koophandel en Koninklijk Instituut van Ingenieurs. Voor meer informatie zie: http://www.kw1prijs.nl/

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement