Ondernemend Friesland nieuws

Aantal inschrijvingen Boot Holland op koers

Aantal inschrijvingen Boot Holland op koers

Leeuwarden – Het aantal inschrijvingen voor de 22ste editie van Boot Holland houdt gelijke tred met dat van vorig jaar. Nu al kan met zekerheid worden gesteld dat elke beschikbare vierkante meter zal worden verhuurd. Een unicum in een tijd dat ook de watersportsector onder druk staat en er – mede daardoor - van de kant van werven en fabrikanten een verminderde belangstelling bestaat voor deelname aan beurzen.

 

Pieter Fokkema, projectleider van Boot Holland, is dan ook een tevreden mens. “Ik moet eerlijk bekennen dat we ons wel even zorgen hebben gemaakt. Ingegeven door het feit dat andere watersportbeurzen in binnen- en buitenland veel minder standhouders hadden dan voorgaande jaren. Gelukkig hebben wij daar geen last van. Al moet ik wel zeggen dat het wat langer heeft geduurd voordat men wakker werd. Maar de afgelopen weken hebben we dat ingehaald en liggen we nu op hetzelfde aantal deelnemers als vorig jaar om deze tijd. En nee, we hoeven dus geen palmbomen te bestellen om de lege plekken op te vullen. Sterker nog, ik denk dat wie nog een plaatsje wil, haast moet maken.”

 

Geen fratsen

Boot Holland houdt vast aan het concept dat ‘boten en toebehoren’ het belangrijkste uitgangspunt is. Fokkema: “We hebben tijdens Boot Holland 2011onder de standhouders een onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat men zeer tevreden is over de opzet van de beurs en over de kwaliteit van de bezoekers. De beurs staat als een huis, daar gaan we niets aan veranderen. Geen fratsen.” Dat het een belangrijke watersporttentoonstelling is mag blijken uit het gegeven dat steeds meer bedrijven Boot Holland kiezen voor het presenteren van hun wereldprimeur. In 2011 ruim zeventig. Fokkema: “Ook in 2012 hebben we de wereld aan primeurs. Voorbeelden zijn de Drentse Trawler Frontsit, de NIDD900c, twee nieuwe schepen van Pollard Jachtbouw en een nieuw schip van Jachtbemiddeling De Ruiter. Verder hebben we nu al 25 bedrijven die nog niet eerder op Boot Holland hebben gestaan, en deelnemers die hun standruimte hebben verdubbeld. Ook dat is een graadmeter.”

 

Groter Elektrisch Varen Paviljoen

Elektrisch varen staat in het middelpunt van de belangstelling. Het paviljoen met dit thema wordt in 2012 anderhalf keer zo groot als afgelopen editie, terwijl het al twee keer groter was dan in 2010. Naast tal van voortstuwingen en accessoires wordt een belangrijke plaats ingenomen door een aantal boten dat heeft deelgenomen aan de in september gehouden Frisian E-Performance Challenge.

 

Waddenpaviljoen

Ook bestaat de kans dat het Waddenpaviljoen groter wordt. Het aantal aanvragen van producenten van zeilboten met een ophaalbaar midzwaard of hefkiel is verdubbeld ten opzichte van dit jaar.

 

Boot Holland 2012 wordt gehouden van 10 t/m 15 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Telefoon: 058 29 41 500. Internet: www.boot-holland.nl

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement