Ondernemend Friesland nieuws

Aardgasauto voor ondernemersequipe uit Drenthe

Aardgasauto voor ondernemersequipe uit Drenthe

Na een tocht van 9 dagen en ruim 3700 km, keerden de deelnemers van de Nordconnect Trial zondag 10 mei terug in Noord-Nederland. Bij Sociëteit Clubhuis Paterswoldsemeer werden zij opgewacht door familie, vrienden en collega’s. Max van den Berg, waarnemend voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, hanteerde de finishvlag.

Na de warme ontvangst werden de 33 equipes welkom geheten door gedeputeerde Hans Gerritsen. Hij bedankte de deelnemers voor hun inzet en vertrouwen in deze bijzondere handelsmissie en benadrukte de aandacht voor duurzaamheid in de Nordconnect Trial. Eén van de doelstellingen van de trial was het positioneren van Noord-Nederland als een toonaangevende energieregio in Europa. Een aparte categorie deelnemers reed de rally op alternatieve brandstoffen wat een primeur was in de rallywereld.

‘Een maand lang rijden in een aardgasauto’ was de prijs die de drie noordelijke provincies vanuit hét 100.000 voertuigenplan ter beschikking hadden gesteld aan de ondernemer uit de provincie Drenthe, Fryslân of Groningen die de Nordconnect Trial als beste uitreed. Deze auto is afkomstig van Century Auto Groep uit Groningen. De prijs ging naar het Drentse team Bremer/Van Bruggen uit Assen. In hun Fiat 600 uit 1977 waren zij eerste geworden in de oldtimers categorie en het overall klassement.

 

Achterliggende gedachte van het 100.000 voertuigenplan is het verminderen van CO2-uitstoot. Dit zal meehelpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast luidt het kabinetsbeleid dat we schoner en zuiniger met energie moeten omgaan. Wat ook belangrijk is, is dat de huidige fossiele brandstoffen op raken en dus steeds duurder zullen worden. Om ook in de toekomst te kunnen voortbewegen, moet er wel gezocht worden naar alternatieven.

 

De Nordconnect Trial was een initiatief van Nordconnect, een organisatie die namens Noord-Nederland zakelijke en culturele verbindingen stimuleert en faciliteert met landen rond de Baltische Zee. Het doel van de trial was de samenhang van de Baltische regio op een bijzondere manier te etaleren. In de verschillende stopplaatsen van de trial werden netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken georganiseerd. De deelnemers hebben naast een onvergetelijke rally-ervaring ruim de gelegenheid gehad om nieuwe, zakelijke contacten te leggen in de verschillende landen en steden.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement