Ondernemend Friesland nieuws

Academy Noord helpt bedrijven bij online communicatie

Academy Noord helpt bedrijven bij online communicatie

Onder het motto ‘Everything you always wanted to know about the internet but were afraid to ask’ is vandaag Academy Noord van start gegaan.

Doel van Academy Noord is om bedrijven, overheden en andere organisaties doorlopend te helpen bij het ontwikkelen van hun ‘online communicatie’. Initiatiefnemers zijn vier grote noordelijke internetbedrijven: theFactor.e, Coolminds, Speak en TRES internet. Voor 495,- per jaar kunnen leden die via de site www.academynoord.nl een ‘seat’ gekocht hebben deelnemen aan seminars en talloze workshops. Zo profiteren ze het hele jaar van de kennis en adviezen van meer dan 250 internetprofessionals. Standplaats van Academy Noord is Gameship in Leeuwarden.

 

 

Academy Noord is een idee van zelfstandig communicatieadviseur Freek Pasveer. Hij merkte dat organisaties het belang van online communicatie weliswaar onderkennen maar dat ze vrijwel allemaal aarzelen met hun online activiteiten. Sites onderhouden, online adverteren, experimenteren met social media, leadgeneratie, online producten en diensten verkopen; het is lastige materie. Pasveer: ‘Er bleek behoefte te bestaan aan een plek waar continu gewerkt en geëxperimenteerd kan worden met online media. Waar persoonlijke hulp geboden wordt en waar men terecht kan voor objectief advies. Die plek is er nu. Academy Noord. ‘

 

Voor beleidsmakers, marketeers en technici

Academy Noord richt zich op beleidsmakers,  marketing- en communicatie deskundigen en technische medewerkers. Om die reden  zijn er drie online aandachtsgebieden gedefinieerd: Beleid en Strategie, Marketing en communicatie en Onderhoud en techniek.

Het doel: Inspireren en initiëren

Academy Noord is een stichting en hoeft nadrukkelijk geen winst te maken. Doel is wel om te inspireren, te interesseren en te initiëren. En iedereen mag zich bij Academy Noord aansluiten; grote en kleine bedrijven, overheden, scholen of andere aanbieders van online diensten.

 

Eerste seminar: 30 maart

Academy Noord zal verschillende seminars organiseren. Het eerste seminar wordt gehouden op woensdag  30 maart bij Gameship in Leeuwarden en is uitsluitend toegankelijk voor eigenaren van een ‘seat’ bij Academy Noord. Pasveer: ‘We zijn er enorm trots op dat belangrijke internetpartijen als Hyves,  Funda hebben toegezegd hieraan mee te zullen werken. Dagvoorzitter is Wilfred Genee en ook Alexander Klöpping (o.a. De Wereld Draait Door) zal zijn visie ontvouwen. Keynote speaker is David Nieborg; goeroe op het gebied van social media en bijvoorbeeld nauw betrokken bij de verkiezingscampagne van Obama, die vooral via de inzet van social media zo succesvol is verlopen.

 

Iedere twee weken een workshop

Het unieke van Academy Noord is dat leden vanaf april 2011 elke tweede en vierde donderdag van de maand gratis en voor niets aan de slag kunnen met hun eigen online communicatie. Vaste locatie voor de workshops is Gameship in Leeuwarden. Leden kunnen er terecht met al hun vragen en wensen. Leren omgaan met Google Adwords? Een Hyves pagina opzetten? Uw site beter vindbaar maken? Heldere internetteksten schrijven? Meer weten over leadgeneratie? Een LinkedIn profiel aanmaken en gebruiken? Alles kan! Deelnemers brengen hun eigen laptop mee, loggen in op het draadloze netwerk en gaan aan de slag.

 

De teller stopt voorlopig bij 500!

Dit initiatief is warm onthaald door het bedrijfsleven, de provinciale en gemeentelijke overheden en de verschillende scholen en opleidingscentra. Op voorhand zijn er al meer dan  100 ‘ seats’  verkocht en toegezegd. Om aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen is besloten in eerste instantie er niet meer dan 500 te verkopen. Wie interesse heeft  kan dus beter niet te lang wachten.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement