Ondernemend Friesland nieuws

Academy Noord-workshop over 'Music on the web'

Academy Noord-workshop over 'Music on the web'

Websites zijn stil. Soms is er een deuntje, een enkel klik, maar het is vooral stil en dat is vreemd. Time to make some noise! Donderdag 27 september neemt het team van Wild Sea de seatholders van Academy Noord mee in de wondere wereld van sound. Wat kun je wel met geluid en muziek in combinatie met je website? En hoe kan de wereld van muziek je helpen bij het bedenken van fantastische online concepten voor je website en je twitter en facebook accounts.

Programma
 
1. Tien klinkende voorbeelden
Het team van Wild Sea is voor je op zoek gegaan naar 10 klinkende voorbeelden van het gebruik van muziek en geluid bij online communicatie.  Het resultaat van deze speurtocht krijg je te zien en te horen. Een inspirerende reis langs de hedendaagse mogelijkheden die je zal overtuigen van de nut en noodzaak van ‘sound’ en de kracht van muzikaal denken.
 
2. Renger Koning: Geluid maakt indruk
Renger Koning van Soundbase produceerde de afgelopen 15 jaar meer dan 5000 radiocommercials en heeft vele internationale prijzen gewonnen met zijn composities voor orkesten, films, games en tv commercials. Vanuit de Soundbase studio Groningen werkt zijn team voortdurend aan nieuwe sounds, tunes, achtergrond muziek en –geluiden. Renger geeft tijdens Academy Noord, met behulp van opmerkelijke voorbeelden, een wervelende presentatie over het effect van muziek en geluid bij beeld, websites, multimedia en in reclame. Hoe kun je muziek en geluid het beste gebruiken. En, en dat is misschien nog wel veel leuker,  wat kun je beter niet doen. Tijdens zijn presentatie wordt overduidelijk wat voor effect muziek heeft op mensen en hoe je de kracht van muziek en geluid effectief kunt inzetten bij (online) communicatie. Renger sluit af met een korte quiz over audio logo's van merken en bedrijven. Natuurlijk zijn er prachtige prijzen.
 
3. Van LP, CD, MP3 naar Augmented Reality
In een korte presentatie zal het team van Gameship je een presentatie geven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Augmented Reality. Natuurlijk kennen wij allemaal wel de voorbeelden van ‘Layar’, maar er is zo veel meer. Gameship kan een band laten spelen op uw nachtkastje of op een bierviltje in de kroeg.
Tijdens ‘Music on the Web’ van Academy Noord krijg je het allemaal horen en te zien.
 
4. Let’s make some noise
Live muziek kan natuurlijk niet ontbreken bij een workshop over muziek en geluid.  Laat je verrassen. We gaan ook live demonstreren hoe het tegenwoordig werkt in een digitale geluidsstudio. Als je je nu opgeeft voor de workshop kan het maar zo zijn dat je volgende week donderdag met een kant en klare jingle weer naar huis gaat.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement