Ondernemend Friesland nieuws

Accolade wint innovatieaward met intranet

Accolade wint innovatieaward met intranet

“This implementation has great staff and organisational impact” – Martin White. Samen met leveranciers Embrace en Umbrella is de Friese woningcorporatie Accolade tijdens de Intranet Innovation Awards 2014 in de prijzen gevallen. Het intranet van Accolade is – in de categorie ‘Core Intranet’ – bekroond met een Gold Award. Dat betekent dat het intranet van Accolade medewerkers op een goede en innovatieve manier ondersteunt bij de uitvoering van hun werk.

De gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs reikt de Intranet Innovation Awards jaarlijks uit. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet. De awards belonen nieuwe ideeën en innovaties voor intranetoplossingen. Accolade is de enige Nederlandse organisatie die in de prijzen viel. Accolade is tevens opgenomen als voorbeeldcase in de vandaag verschenen publicatie ‘Intranet Innovations 2014’.

 

Online samenwerken

Woningcorporatie Accolade werkt sinds dit voorjaar met het nieuwe intranet van Embrace. Het intranet, dat de naam Pluk kreeg, kenmerkt zich onder meer door het gebruik van interne social media. Samenwerking, kennisdeling, het snel vinden van de juiste informatie en taakgericht werken zijn kenmerken van Pluk. Het past bij de organisatie die Accolade wil zijn innoverend en samenwerkend. Daarnaast kijkt Accolade kritisch naar de bedrijfslasten. Efficiënter werken betekent ook lagere bedrijfskosten. Het intranet helpt hier aan mee.

 

Betere dienstverlening

Rein Swart, directeur-bestuurder van Accolade, vertelt met trots: “Deze award beloont ons ondernemersschap. Pluk als intern platform past in onze ambities en onze manier van werken. Daarmee ondersteunt het intranet ons om nog  betere service richting onze klanten te leveren.

Zo is het intranet gekoppeld aan de software in ons klantcontactcentrum. De frontoffice en de organisatie zijn hierdoor optimaal met elkaar verbonden.”

 

Doorontwikkeling

Accolade ziet het winnen van de prestigieuze award niet als een eindstation. “Pluk is nog niet zo lang live. We investeren nu en de komende tijd nog in het gebruik van dit platform. Ook zijn we alweer volop bezig met de doorontwikkeling. We kijken steeds hoe we onze processen kunnen verbeteren. Hierdoor bedienen we onze klanten sneller en beter en besparen we kosten. Dát is waar we het voor doen”, concludeert Rein Swart.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement