Ondernemend Friesland nieuws

Accon avm neemt Nicolai & Tabak over

Vandaag maakt landelijke advies- en accountantsorganisatie Accon avm de overname van Nicolai & Tabak accountants en adviseurs bekend. Nicolai & Tabak heeft drie kantoren in Groningen, Drachten en Hurdegaryp en ongeveer 85 medewerkers. De overname is het gevolg van veranderende regelgeving in de branche en maakt Accon avm marktleider binnen het MKB in Noord-Nederland.

Accon avm: ‘Een van de sterke overgebleven partijen’

De overname is een logisch gevolg van de veranderingen binnen de accountancy en fiscale wet- en regelgeving. De verwachting is dat er binnen nu en vijf jaar nog tussen de vijf tot tien grotere kantoren overblijven. Die ontwikkeling zie je bij de grote internationaal opererende accountancykantoren in Nederland en zal ook in de MKB-markt gaan ontstaan. Lubbert van Dellen, regiodirecteur Accon avm Friesland Noord-Groningen: “We zijn erg blij met de versterking door Nicolai & Tabak in Noord-Nederland. Wij willen straks één van die sterke overgebleven partijen zijn en een dusdanig grote omvang hebben dat we op alle vragen binnen het MKB een antwoord kunnen geven. Om persoonlijke betrokkenheid te garanderen is in de huidige regelgeving juist deze schaalvergroting nodig. Ook past het bij de groeiende vraag van franchiseorganisaties om overal in het land dezelfde dienstverlening te vragen.” Landelijk heeft Accon avm inmiddels bijna 50 vestigingen.

 

Klanten en medewerkers profiteren van de versterking

De overname biedt medewerkers meer mogelijkheden voor opleiding en ontplooiingskansen. Jan Tabak, directeur Nicolai & Tabak: “Onze klanten kunnen nu profiteren van de voordelen van een landelijk opererende organisatie. Persoonlijke aandacht blijft juist door deze schaalvergroting gewaarborgd. Klanten houden hun eigen contactpersoon en de tariefstelling is vergelijkbaar. Onze kantoren in Drachten en Groningen worden samengevoegd met de naburige vestigingen van Accon avm in die plaatsen. Het kantoor in Hurdegaryp wordt uitgebreid en het logo verandert op de gevel. Accon avm heeft de menselijke maat hoog in het vaandel staan, iets wat prima aansluit bij onze mentaliteit.”

 

Over Accon avm

Accon avm adviseurs en accountants is de grootste zelfstandige advies- en accountantsorganisatie in Nederland. Met zo’n 50 kantoren verspreid over het land, richt de organisatie zich op ondernemers. Ondernemers laten ondernemen dankzij accountancy advies, belastingadvies, corporate finance, juridisch advies, werkgeversservice, startersdesk en ZZP desk van Accon avm.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement