Ondernemend Friesland nieuws

Acera Personeel & Salaris ontzorgt werkgever

Acera Personeel & Salaris ontzorgt werkgever

Grip op verzuim en inzicht in de kosten via verzuimbegeleiding. Ziek zijn is vervelend. Zowel voor de werknemer die met klachten thuis zit als voor de werkgever die een medewerker tijdelijk moet missen. Bovendien kost een ziek medewerker geld en moet de werkgever zorgen voor een goede verzuimgeleiding. Je zou er als ondernemer zelf hoofdpijn van krijgen. Verzuimbegeleiding, de nieuwe dienstverlening van Acera Personeel & Salaris, is echter een uitstekend medicijn om dát te voorkomen.

Het doel van de nieuwe verzuimbegeleidingsdienst van Acera Personeel & Salaris is het ontzorgen van de werkgever en grip krijgen op de verzuimkosten, benadrukt adviseur Personeel & Salaris Jolanda Tuinenga. Samen met haar collega Cobi Osinga is zij verantwoordelijk voor het nieuwe dienstverleningspakket. Tuinenga: “Iedere vorm van verzuim kost de werkgever geld, maar de daadwerkelijke kosten zijn vaak niet voorhanden. Wij kunnen deze kosten inzichtelijk maken en samen met de werkgever het verzuim binnen een bedrijf terug te dringen. Dat bespaart een werkgever veel.”

 

Soorten verzuim

 

Verzuim is in drie categorieën in te delen.. Er is sprake van wit verzuim als de medewerker daadwerkelijk ziek is en echt niet aan het werk kan. Bij zwart verzuim meldt de medewerker zich ziek, maar is hij eigenlijk wel in staat om te werken. Dan is er ook nog grijs verzuim: de medewerker meldt zich ziek met reële klachten, maar het blijft twijfelachtig of hij ook echt niet in staat is om aan het werk te gaan.

 

“Onderzoek heeft uitgewezen dat 70 tot 80 % van de ziekmeldingen niet medisch gerelateerd is. Dan melden medewerkers zich dus ziek vanwege privéomstandigheden of problemen op het werk. Of vanwege sportblessures. Er is ook een categorie die de maandag nodig heeft om na een weekendje stappen bij te komen. Zolang de werkgever geen zicht heeft op dit grijze verzuim , kan hij ook geen maatregelen nemen om het terug te dringen”, legt Cobi Osinga uit.

 

Eén loket

 

Via verzuimbegeleiding van Acera Personeel & Salaris krijgt hij dat inzicht wel. Tuinenga: “De nieuwe dienst is met name bedoeld voor klanten die op het gebied van personeelsadvies en salarisadministratie al met ons samenwerken. Het verzuimregistratiesysteem hangt aan het personeel- en salarissysteem, waardoor alle gegevens één op één gekoppeld zijn en de werkgever maar met één loket te maken heeft. Door deze koppeling kunnen de verzuimkosten exact in kaart gebracht worden.”

 

Het lezen van een probleemanalyse, het opstellen van een plan van aanpak, het inzetten van interventiepartijen, het is voor de werkgever allemaal geen dagelijkse kost, maar hij krijgt er wel mee te maken. Osinga: “Wij zijn de specialisten die hem daarbij kunnen ondersteunen zodat hij grip krijgt op het verzuim binnen zijn bedrijf. Uiteindelijk blijft de werkgever zelf verantwoordelijk voor het re-integratieproces en daarmee het verzuimdossier.”

 

De werkgever kan kiezen uit twee verzuimpakketten. Bij beide pakketten komt de casemanager direct in actie en neemt op dag één contact op met de werkgever en geeft advies over de te volgen stappen. Wanneer de werkgever kiest voor het pakket ‘Eigen Regie’ geeft hij daarmee aan zelf het verzuimdossier te monitoren. Indien gewenst kan hij de ondersteuning van de casemanager inschakelen. Deze casemanager blijft hoe dan ook over de schouder van de werkgever meekijken. Bij het pakket “Verzuimbegeleiding Totaal” houden werkgever en casemanager samen de voortgang van het verzuimdossier in de gaten.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement