Ondernemend Friesland nieuws

AdFisie, hart voor financieel administratief cijferwerk

Niet alleen voor startende, ook voor de al langer gevestigde ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is het voeren van de boekhouding meestal niet bepaald een hobby. Zij beleven vooral plezier in het werkelijke ondernemen en zijn het ‘cijferwerk’ liever kwijt dan rijk.

Siena Huizinga is wél verzot op dat cijferwerk. Sterker nog, na een HBO-studie en ruim 16 jaar financieel administratieve functies bij de meest uiteenlopende bedrijven te hebben vervuld is zij, de 50 al gepasseerd, onlangs in Hurdegaryp met haar eigen administratiekantoor ‘AdFisie’ gestart.

“Om die ondernemers uit de bekende spagaat – de boekhouding wel moeten voeren maar het liever niet zélf doen - te halen bieden we hen de helpende hand. Op uurbasis verrichten we desgewenst alle financieel administratieve werkzaamheden tot en met de jaarrekening.  Dit doen we zowel op locatie als bij ons op kantoor, ad hoc of structureel, eens per week, maand of  per uur of per dagdeel. Oók ’s avonds,ja. Want we hebben gemerkt dat ondernemers het op prijs stellen als we in de avonduren langs kunnen komen. Flexibiliteit is dan ook als een sterk punt van onze bedrijfscultuur.”

 

Werkbare boekhouding uitstekende basis voor jaarrekening   

Een ander sterk punt van AdFisie is het opzetten van een werkbare boekhouding. “Vooral startende ondernemers hebben daar doorgaans behoefte aan. Ze krijgen zo snel inzicht hoe hun bedrijf er financieel voor staat en wat eventueel aandachtspunten zijn. Bovendien is een goede boekhouding een prima start voor een accountant om er een jaarrekening incl. aangifte uit te distilleren.” Wat Huizinga in de periode dat ze nu actief is ook heeft gemerkt, is dat al langer bestaande ondernemingen op zoek zijn naar wegen om te kunnen besparen op de kosten. Bijvoorbeeld door het voortraject voor de jaarrekening niet door een accountant te laten verrichten maar  door een administratiekantoor. Daarnaast heeft ze geconstateerd dat doorgroeiende bedrijven, waarbij de administratie tot nu toe nog door de eigenaar zelf werd gedaan en die qua omvang (nog) niet toe zijn aan een boekhoudafdeling, in toenemende mate een beroep doen op kantoren zoals AdFisie.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement