Ondernemend Friesland nieuws

AFI Security breidt uit met regiokantoor in Drachten

Het Noordelijke beveiligingsbedrijf AFI Security uit IJlst heeft in Drachten een regiokantoor geopend. Dat past binnen de groeistrategie van het bedrijf. Algemeen directeur Alwin Fokke zegt daarover: “Als jong bedrijf hebben we inderdaad de groei flink te pakken.

Ik verwacht dat we dit jaar het aantal werknemers van 40 naar 80 verdubbelen en ook het werkgebied breidt zich sterk uit. Naast de drie Noordelijke provincies zijn we ook actief in Noord-Holland en in Noord-Duitsland.

Ik sluit niet uit dat we op termijn kunnen doorgroeien naar een landelijke organisatie”.  Bij de opening van het nieuwe regiokantoor in Drachten was Alwin Fokke ook een warm pleitbezorger voor een nauwe samenwerking met gemeenten.  Bijvoorbeeld bij het aanstellen van straatcoaches. De preventieve werking kan veel onheil voorkomen. “Beveiliging is meer dan mensenwerk alleen. We maken gebruik van de modernste technieken. De combinatie van goed opgeleide mensen en slimme technische toepassingen hebben kwaliteitswerk als resultaat”, aldus de enthousiaste directeur.

 

Eregast Klaas Wiltink, voormalig persvoorlichter en woordvoerder van het politiekorps Amsterdam-Amstelland, verwacht dat de komende jaren de samenwerking tussen politie en particuliere beveiligingsdiensten zal toenemen. “Er zijn diverse taken die door particuliere beveiligers kunnen worden gedaan, waardoor goed opgeleide politiemensen zich echt met criminaliteitsbestrijding kunnen bezig houden. Voorwaarde is wel dat de politie de regie houdt en dat de particuliere beveiligers ook goed opgeleid zijn. We zien momenteel – en dat is een positieve ontwikkeling - dat een behoorlijk aantal beveiligers de BOA opleiding hebben gedaan. BOA staat voor Buitengewoon Opsporings Ambtenaar”. Wiltink was ook een warm pleit bezorger voor meer sociale controle en meer preventie initiatieven bij burgers en bij ondernemers. “Samen met de politie en de particuliere beveiligers kunnen we de criminaliteit misschien een stukje terugdringen”.     

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement