Asfelias wint Enterprijs 2021

Enterprijs werd dit jaar voor de vijfde maal geïnitieerd. Coördinerend organisator Founded in Friesland zocht samen met de Friese kennisinstellingen en ondersteunende partners naar Fries ondernemerstalent. Na een half jaar aan voorbereidingen pitchten vorige week vier studenten om de titel. 

Pitchcompetitie

Een lege Kuil in NHL Stenden was de locatie voor het strijdtoneel van de pitchcompetitie. De bedrijfsideeën van de studenten liepen flink uiteen. Zo gaat BOXO voor duurzame verzendverpakkingen, wil Fair Chain Fashion een einde maken aan de snelle kledingindustrie, zorgt IkMaakjeFiets voor een betrouwbare reparatieservice voor fietsen en maakt winnaar Asfelias mkb’ers weerbaarder op het gebied van cybersecurity.

Uitreiking

Juryvoorzitter en mede-eigenaar van ECOstyle Jeanine de Vries-Zwart reikte namens de jury de prijs uit aan compagnons Nam Nguyen en Jouwert Wielinga. Nguyen: “Ik heb er nog steeds geen woorden voor. We zijn ontzettend blij dat we de Enterprijs 2021 hebben gewonnen. Met deze prijs gaan we investeren in het bedrijf om de markt succesvol te betreden.”

Trots

Erica Schaper, collegevoorzitter van NHL Stenden Hogeschool voegt toe:  “Wat ben ik trots op deze Enterprijs winnaars van NHL Stenden, die nog voor hun afstuderen en binnen hun vrije studieruimte, een veelbelovend bedrijf hebben opgericht dat andere ondernemers in hun regio helpt zich verder te professionaliseren. Ondernemerschap juich ik enorm toe, want het maakt onze regio sterker en aantrekkelijker voor jonge mensen om net als Nam, Jouwert en Sang hier hun startup te vestigen. Bovendien is IT-security van levensbelang voor de continuïteit van bedrijven en organisaties. In onze opleidingen HBO-ICT en Informatica zetten we vol in op de veel gevraagde expertise in het mkb om bedrijven beter digitaal te beveiligen. Met hun bedrijf Asfelias laten deze studenten zien dat als je IT security en ondernemerschap combineert, je enorme waarde creëert voor het ondernemersklimaat in de noordelijke regio.”

De finale van Enterprijs 2021 is te zien via de site Enterprijs.frl. Enterprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Founded in Friesland, Leeuwarden Student City, gemeente Leeuwarden, Inqubator Leeuwarden, NDC Mediagroep en de Friese kennisinstellingen. 

Foto: Klant in Zicht / Dennis van Mastrigt

Delen via

Vergelijkbare berichten