Ondernemend Friesland nieuws

Auto en Schadebedrijf Foeke Bruinsma Kootstertille

Foeke Bruinsma

‘Dit is en blijft een creatief vak’.

Hij begon in 1986 vanuit de garage van zijn vader als schadespecialist. Sinds 1994 biedt hij vanuit zijn bedrijfspand aan de Oastkern in Kootstertille een compleet service-en onderhoudspakket aan: van APK, ruitreparatie tot aan banden-en uitlaatservice. En natuurlijk kun je bij Foeke Bruinsma ook terecht voor een lease-auto of een occasion. “We leveren een totaalpakket, maar onze benadering zal altijd persoonlijk blijven. We hebben een relatie met onze klanten”, vertelt Foeke Bruinsma.

Als één van de eersten met watergedragen spuiterij

Het mooiste aan zijn vak? “Er zijn zo veel mooie dingen. Het is mooi wanneer je een storing op weet te lossen waar een ander niet uitgekomen is, dat geeft voldoening. Maar ook schadeherstel is prachtig om te doen: je ziet meteen resultaat, het is tastbaar. Ook dan heb je eer van je werk, en dat is belangrijk. ”Zijn particuliere klanten bevinden zich vooral in de regio, voor bedrijven werkt hij door heel Nederland. Als het om innovatie gaat, loopt hij graag voorop: “Inmiddels is het voor iedereen verplicht, maar ik was in 1994 een van de eersten met een watergedragen spuiterij.”

 

Dit is en blijft een creatief vak

Veranderingen

Hij loopt al behoorlijk wat jaren mee. Wat is er veranderd in het vak? Bruinsma: “Het schadebeeld is verschoven. Auto’s worden eerder totalloss verklaard door de verzekeringen. En wat de lichte schades betreft, die laten mensen vaker dan voorheen zitten.” In zijn showroom is altijd een ruim en wisselend aanbod van occasions beschikbaar. Bruinsma: “De interesse voor occasions, dat is van alle tijden. Maar het internet bracht verandering in de afzet van occasions, die bestrijkt nu heel Nederland. Mensen komen zonder problemen uit Limburg voor een occasion. Wat ook wel helpt is dat is dat we als Friezen een degelijk en betrouwbaar imago hebben.”

 

Elektronica

Wat ook veranderde is de aard van het onderhoud. Bruinsma: “Dat is door alle elektronica een stuk complexer geworden. Mensen denken wel eens dat iets ‘gewoon werkt’ wanneer je er maar een stekker in steekt, maar zo werkt het niet. ”Computers zijn handig, maar dat wil niet zeggen dat je elke storing zo maar ‘uit kunt lezen’. Bruinsma: ”De computer geeft ons een aantal indicaties, maar voor het vinden van oplossingen heb je nog steeds de mens nodig. Dat kan een hele puzzel zijn. Het is en blijft creatief vak.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement