Ondernemend Friesland nieuws

AutomatiseringGids.nl nog beter afgestemd op behoefte IT-professional

Automatiseringsgids.nl, de website voor IT-nieuws en –achtergronden, is geheel vernieuwd en nu nog beter afgestemd op de behoefte van de moderne IT-professional. De nieuwe website omvat een vernieuwde huisstijl, een nieuw interactieontwerp, nieuwe content en verregaande integratie met social media. De site is gerealiseerd door Dayon, een full service ICT-bedrijf voor contentstrategie en –technologie, in opdracht van Sdu Uitgevers

Op de nieuwe website van AutomatiseringGids.nl is veel ruimte ingeruimd voor verhalen uit de IT-praktijk. De redactie brengt achtergronden, adviezen, praktijkervaringen, opiniestukken en video’s over actuele thema’s samen in dossiers. Een belangrijk onderscheid met de oude site is dat deze content uitsluitend toegankelijk is voor abonnees. Andere rubrieken zoals nieuws, vacatures, whitepapers en de agenda zijn nog wel voor iedereen toegankelijk.

 

Hippo CMS en Liquid Design

De basis van de website wordt gevormd door de laatste versie van Hippo CMS. Via dit Content Management System worden verschillende externe bronnen tot één geheel geïntegreerd, wat de redactie optimaal gebruiksgemak biedt bij het beheer van de website. De site is optimaal te benaderen, onafhankelijk via welke device dit gebeurt. Dankzij de toegepaste Liquid Design-techniek wordt de site automatisch aangepast aan de schermgrootte van computers, tablets en smartphones. De uitgekiende toepassing van Search Engine Optimization zorgt ervoor dat de site zeer goed scoort in zoekmachines. Dit wordt geïllustreerd door het feit dat Google de site heeft aangemerkt als zogenaamde highquality-site, waardoor onder meer ook de formulieren worden geïndexeerd.

 

‘Voor een IT-magazine als de AutomatiseringGids is innovatie cruciaal om hun boodschap op een goede manier uit te dragen. De migratie naar Hippo CMS heeft geresulteerd in een schaalbare website met een goede performance’, aldus Tjeerd Brenninkmeijer, marketing directeur Hippo.

 

Tevreden

Ted den Bieman, online uitgever AutomatiseringGids, vertelt uitermate blij te zijn met het resultaat: ‘Met deze nieuwe site hebben we een grote stap gezet op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De technische performance is eveneens sterk verbeterd. En de van een nieuwe look & feel voorziene voorkant biedt de bezoekers een optimale mix van betaalde en gratis content.’ 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement