Ondernemend Friesland nieuws

Barry Kookt gaat voor crowdfunding

Barry Kookt VW Bus

Uitbreiding concept met eigen kookstudio Bij Mij

Sinds 2007 is Barry Diphoorn, beter bekend als ‘Barry Kookt’ bezig met de verwezenlijking van haar droom. Haar concept om bij mensen thuis en op locatie te koken is door velen enthousiast ontvangen. Eerst met haar ‘Lelijke Eend’ (2CV), nu met de oldtimer VW-bus rijdt de Sneekse overal naar toe. Haar carrière kreeg een enorme boost toen zij in het RTL5 programma ‘Topchef’ de halve finale haalde. Tijd voor een volgende stap.

Eten met beleving

Barry legt uit: “Naast het bestaande concept heb ik een businessplan ontwikkeld om het ‘eten met beleving’ nog verder uit te bouwen door middel van een eigen ‘Bij Mij’ pand, een uitvalsbasis en kookstudio, waar ik thema-avonden kan organiseren, omlijst met lekker eten en drinken. Denk aan muzikale avonden, proeverijtjes, intervisies, literaire avonden, dinnerdates etc. Altijd besloten, te reserveren telefonisch en/of via de site. Drie dagen per week kun je hier verse, biologische, gezonde maar vooral heerlijke maaltijden en/of soepen afhalen, ook te reserveren per portie op de site of telefonisch. Er is een winkeltje bij en de mogelijkheid bestaat om even ‘binnen te vallen’

 

Barry Kookt Crowdfunding

Crowdfunding

Het pand hoopt ze te kunnen kopen met behulp van een paar investeerders in de vorm van een vennootschapsconstructie. Daarnaast heeft ze een bedrag nodig van € 15.000 om het pand startklaar te maken en daarvoor is ze een crowdfunding actie gestart. Het plan staat tot in detail omschreven op “kickstarter.nl”, een site waar je ook je eventuele bijdrage kunt doneren en kunt zien welk bedrag er inmiddels bij elkaar is gestort”.

 

Voor die steun krijg je ook iets terug:  Als je € 100,– of meer biedt, krijg je dit terug “in natura”. Dus een aflossing in de vorm van gratis af te halen maaltijden en/of soepen. Als je € 500,– of meer biedt, krijg je naast bovengenoemde aflossing in natura, in het eerste jaar dat “Bij Mij” bestaat, een uitnodiging waarmee je samen met een genodigde deel kunt nemen aan een thema-avond waarbij je dan gratis welkom bent. Mocht het onverhoopt niet lukken om de voor dit sympathieke initiatief benodigde €15.000,-- bij elkaar te krijgen, dan zijn de mensen die hun steun hebben toegezegd, hun geld niet kwijt, want pas als er minimaal vijftienduizend euro (meer mag natuurlijk ook) bij elkaar is, wordt het bedrag van de respectievelijke rekeningen afgeschreven. De teller staat inmiddels op ruim €1800,-- en er zijn nog 37 dagen te gaan.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement